Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Zo zou het leven eruit hebben gezien als het World Wide Web niet bestond

Foto: Flickr/Sue Richards
     Zo zou het leven eruit hebben gezien als het World Wide Web niet bestond
Like Ondertussen.nl

Vandaag is het 25 jaar geleden dat meneer Sir Tim Berners-Lee het World Wide Web voor iedereen beschikbaar maakte. Held! He’s the real MVP! Ik hoor je denken: 25 jaar?! Time flies when you’re having fun. Al is het niet allemaal chill natuurlijk. Hoe zou je leven eruit hebben gezien als Sir Tim het ‘internet’ niet publiekelijk gemaakt zou hebben? Nou… zo dus:

Je tijdverdrijf zou niet meer bestaan uit je vrienden taggen in grappige filmpjes en plaatjes, maar je zou waarschijnlijk je hele leven je Sims laten seksen en de achtbaan in Roller Coaster Tycoon niet afmaken, zodat ze lekker neer zouden storten. Vroeger had je dan een andere manier moeten vinden om opgemerkt te worden door je crush. Elke keer offline en dan weer online op MSN komen, zou natuurlijk niet kunnen. Zouden de liefjesbriefjes dan niet uitgestorven zijn?

Foto: Giphy.com
Foto: Giphy.com

Geen foodfoto’s en halve hartaanvallen

Maar bedenk hoeveel beter je leven had kunnen zijn… Als er geen internet geweest zou zijn, had je misschien negens gehaald, omdat je niet gedurende het hele college door Facebook zou scrollen. Je had dan wel elke keer je eten warm kunnen opeten, omdat je niet eerst een uur bezig was met de perfecte foodfoto maken. Bovendien zou je nooit meer bijna een hartaanval krijgen als je per ongeluk een foto van 32 weken geleden liket van de persoon die je leuk vindt.

Lees ook: 14 foto’s die bewijzen dat je gedachten goed zijn verpest door het internet

Maar er zijn ook voordelen…

Er zitten ook een paar voordelen aan the interwebs hoor. Je zou bijvoorbeeld geen ranzige video’s meer in de groepsapp kunnen sturen. En je kent dat gevoel toch wel dat je niet meer op de naam kan komen van dat liedje waar je vroeger op geschuurd hebt of de naam van de actrice die in die ene film speelde die je leuk vond? Dat is het ergste gevoel in de wereld. Als het internet niet bestond zou je die pijn niet weg kunnen Googelen. Daarnaast zou jij je dood vervelen in de trein. Of je zou daadwerkelijk met iemand moeten praten, maar dat is veel te eng natuurlijk. En waar zou je zijn zonder Google Maps? Nergens. Of nou ja, verdwaald.

Foto: Giphy.com
Foto: Giphy.com

Ten slotte zou jij je favoriete hobby niet meer kunnen uitoefenen: mensen stalken op social media. Dan zou je er ook nog eens pas achter komen dat je ex een nieuwe vriend(in) heeft als je ze tegen zou komen op straat en je net doet alsof je ze niet ziet. Pijnlijk. Je wil dan natuurlijk wel iemand kunnen appen: ‘BIIIIITCH zijn nieuwe vriendin heeft grotere tieten dan ik’. Nou, dat kan dan ook niet. Laten we vandaag dus maar op de knieën gaan voor Sir Tim.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.