Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Waarom Pokémon GO een van de meest revolutionaire games van deze tijd is

     Waarom Pokémon GO een van de meest revolutionaire games van deze tijd is
Like Ondertussen.nl

Pokémon heeft bij mij – en ik denk vele anderen – een speciaal plekje in m’n hart. De euforie als mijn moeder thuis kwam met een pakje Pokémon kaarten kan ik niet beschrijven. Het jeugdsentiment is ongekend en ik ben dan ook superblij dat Nintendo met Pokémon GO komt. Nintendo probeerde eerder al met de normale Pokémon-app hun positie te vestigen, maar het lijkt met deze app een echte doorbraak te hebben op game-gebied. iOS-gebruikers moeten echter nog even wachten, maar voor Android is de app al beschikbaar.

Lees ook: Wat kun je nou daadwerkelijk vangen voor die oude Pokémonkaarten?

Waarom Pokémon Go de shit is?

Pokémon GO is anders. Je downloadt de app op je telefoon, maakt een profiel aan en je gaat op pad. De app maakt gebruik van je GPS en daardoor krijg je eigenlijk een virtuele wereld van waar je echt bent. Als je de app hebt geopend – en daarmee de map – loop je rond en zo loop je de virtuele diertjes eigenlijk vanzelf tegen het lijf. Als je ze aanklikt krijg je ze in je camera te zien. Door een Pokéball te gooien (lees: swipen) kun je de beestjes vangen en toevoegen aan je Pokémon-collectie.

Om je Pokémon te trainen kun je de gym in, maar je prestige (level) moet net zo hoog zijn als de desbetreffende gym. Een gym vind je vaak bij monumentale gebouwen. Zo is het spel vrij groot en zullen er waarschijnlijk nog veel meer updates worden uitgebracht de komende tijd.

PokemonGo
PokemonGo

Zeldzaamheden

Squirtle is natuurlijk geen Snorlax en het is dan ook moeilijker om zeldzaamheden als een Snorlax of Charizard te vinden. Je kunt uiteindelijk zo’n 150 diertjes vangen, maar daar moet je soms het een en ander voor doen. Zo zijn er Pokéstops: plekken waar je items kunt vinden. Denk aan openbare kunstwerken en faciliteiten. Als je bijvoorbeeld een Pokémon-ei vindt, moet je soms wel 5 tot 10 kilometer lopen voor hij uitkomt. Zo worden mensen dus echt getriggerd om van de bank af te komen en actief deel te nemen aan het spel.

Klinkt natuurlijk super en dat is het ook, maar dit was zeker niet de hoofdreden van Pokémon. Ze wilden met dit revolutionaire spelletje hun positie in de smartphonemarkt settelen. Games op de smartphone hebben de games op gameboys overgenomen en dit is de slimme reactie op die ontwikkeling.

Gevaarlijk?

Het is niet veel anders dan de weg vinden via je Google Maps dus in die zin moeten mensen gewoon net zo blijven uitkijken als normaal. In Australië en Amerika, waar de app al een paar dagen uit is, heeft de politie inmiddels wel opgeroepen goed op te blijven letten. Maar tot dusver zijn er nog geen problemen mee geweest.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.