Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Vooral door de mensen die ik volg vind ik de Instagram Stories extra kut

     Vooral door de mensen die ik volg vind ik de Instagram Stories extra kut
Like Ondertussen.nl

Het is jullie allemaal vast niet ontgaan: Instagram heeft een nieuwe update. En hoewel ik normaal gesproken altijd als één van de eerste op de hoogte ben van dit soort dingen, was ik dit keer een beetje laat. Mijn vriendin spamde de groepsapp met vragen wat er nou eigenlijk aan de hand was met Instagram want ze zag zoveel meme’s voorbij komen. En dan bedoel ik meme’s als deze:

Accurate (Instagram has stories now)

A post shared by Daquan Gesese (@daquan) on

Instagram wanna be snapchat so bad

A post shared by Daquan Gesese (@daquan) on

A post shared by Daquan Gesese (@daquan) on

Got a very fair point. In that case, follow my snap @fuckjerry and send me some sexy dog selfies.

A post shared by Elliot Tebele (@fuckjerry) on

Lees ook: Eindelijk duidelijkheid: zo bemachtig jij binnen no-time alle Snapchat trofeeën 

Wat is er aan de hand?

Voor degenen die nog niet helemaal weten wat er aan de hand is, of hun Instagram nog niet hebben geüpdatet, een korte samenvatting:

Instagram heeft de nieuwe functie Stories gekregen. Hierbij zijn foto’s, net als bij Snapchat, maar 24 uur te zien. Een bekend format dus. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de foto’s te bewerken met tekeningen of tekst, inderdaad: weer net als bij Snapchat.

De reden waarom Instagram dit doet, is om de app weer wat laagdrempeliger te maken. Het bedrijf zelf is er van op de hoogte dat mensen op Instagram vooral de mooie momenten laten zien. Dit kan een fucked up beeld geven van iemands echte leven, maar gelukkig zijn de meesten hier wel van op de hoogte. Stories moet ervoor zorgen dat mensen Instagram weer gaan gebruiken om spontane belevenissen te delen. Daarnaast zegt de CEO van Instagram zelf:

Alle credits van deze functie gaan naar Snapchat.

En daarmee wordt dus zelfs toegeven dat het gemakkelijk jatwerk is.

Lees ook: Hoe moeilijk is het om je boterham te verdienen met Instagram?

Waarom?!

Ergens snap ik wel dat Instagram zo’n functie in de app toevoegt. Steeds meer mensen hebben door wat er op Instagram gebeurt: alleen de mooie beelden worden hier gedeeld. Instagram zelf is daarom natuurlijk bang dat zijn gebruikers hier een keer klaar mee zullen zijn en zullen wegrennen naar een app waar dat niet het geval is (Snapchat in dit geval). Maar waarom zou je dit willen als het al bestaat? Ik gebruik Snapchat toch niet voor niets voor alle spontane momenten en ik denk net iets langer na over de foto’s die ik op Instagram zet?

Buiten het feit dat ik deze actie gewoon niet helemaal begrijp van Instagram, is er iets wat ik nog het meest irritante vind aan deze update: ik krijg nu ongevraagd vlogs van mensen die ik liever niet zie vloggen.

Ik ben een trouwe volger van flauwe Instagram-accounts zoals @fuckjerry op Instagram, maar dat betekent niet dat ik de eigenaar van dit account automatisch leuk vind. Wat maakt mij het uit wie er achter dat account zit. Ik vind het leuk om vriendinnen te taggen in de meest nutteloze en vooral herkenbare Instagramposts en op Snapchat volg ik vooral mensen die ik ken, interessant vind of mensen die gewoon grappig zijn.

Vanochtend was Instagram bij mij al automatisch geüpdatet en ik zat dus rustig te bekijken waar al die ophef over ontstaan was. Voor ik het wist hoorde ik nutteloze verhalen aan van mensen die ik voor precies deze reden niet volg op Snapchat. Laat Instagram zijn wat het is. Laat mensen hier de mooiere foto’s plaatsen, de throwbacks, de grappige plaatjes en alle foodfoto’s. En houd Snapchat juist voor de spontane beelden van achter de schermen bij het maken Instagram-posts.

Volg je ons trouwens al op Snapchat of Instagram? Gebruikersnaam: ondertussen.nl.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.