Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Samenwerking tussen social media als Facebook en YouTube moet o.a. haatzaaiers stoppen

     Samenwerking tussen social media als Facebook en YouTube moet o.a. haatzaaiers stoppen
Like Ondertussen.nl

Radicalisering, online pesterijen, racisme… Het zijn allemaal negatieve onderwerpen waar online met veel plezier over gesproken wordt, ten koste van anderen. De Europese Commissie heeft daarom samen met Facebook, Microsoft, Twitter en Youtube een gedragscode opgesteld die illegale haatzaaierij op internet tegen moet gaan. Dit lukt alleen als de wetten heel strak worden nageleefd. Maar wat gaat er dan precies gebeuren?

Lees ook: Google mengt zich in de strijd tegen IS als een baas

Zeg maar daaag!

Het is namelijk zo dat sociale media een van de hulpmiddelen is die terroristische groeperingen gebruiken om jongeren te laten radicaliseren. Facebook zal daarom (nog) duidelijker communiceren dat hatelijke opmerkingen en oproepen tot geweld uit den boze zijn. Maar ze gaan ook harder optreden tegen terroristische propaganda. Zo zegt eurocommissaris Vera Jourová tegen NU.nl:

De recente terroristische aanslagen herinneren ons eraan dat het noodzakelijk is om illegale online haatzaaierij direct aan te pakken.

Facebook, Microsoft, Twitter en Google zullen racistische en extremistische berichten voortaan dus helemaal verbieden en meldingen daarvan het liefst binnen 24 uur behandelen en verwijderen. Mocht tijd worden, nietwaar?

Gelukkig wordt er ook al wel aan de bel getrokken bij online haatzaaierij

Het is natuurlijk makkelijker om je extremistische uitingen zo op Twitter of Facebook te gooien, maar gelukkig zijn ze hier ook al een hele poos heel alert op. Zo staat er makkelijk een agent voor je deur wanneer je bijvoorbeeld iets extremistisch op Twitter plaatst. Dit is vooral in wijken waar veel vluchtelingen zijn gevestigd. De gevoelens die daar leven, komen daar op internet namelijk in de meest bizarre vormen tot uiting.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.