Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Rechtstreeks informatie naar je hersenen uploaden in de toekomst mogelijk

foto: Getty Images/ Adam Berry
     Rechtstreeks informatie naar je hersenen uploaden in de toekomst mogelijk
Like Ondertussen.nl

Het klinkt als een sprookje, een droom. Het direct pompen van informatie in je hoofd. Wie weet kun je over een jaar of tien door een of andere wetenschapper de inhoud van je wiskundeboek in je hoofd laten uploaden. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid mogelijk worden in de toekomst.

Wetenschappers in Californië hebben de elektrische signalen in het hoofd van een ervaren piloot bestudeerd, deze gemeten en opgenomen. De elektrische signalen werden via elektroden in de hersenen van de beginnende studenten gestopt. De studenten vlogen vervolgens in een vliegsimulator om te testen of de signalen daadwerkelijk iets uithaalden. Dat deden ze: de piloten in spe scoorden 33 procent hoger dan voor de hersenstimulatie.

Dr. Matthew Phillips:

Het klinkt misschien een beetje eng maar het is erg aannemelijk dat het in de nabije toekomst realiteit gaat worden.

We kennen allemaal de struggle van leren. Lesstof van drie maanden in één nacht in je hoofd proberen te stoppen, dat zullen onze kinderen wellicht nooit kennen. Zelfs skills als autorijden, voetballen of je robot besturen kunnen worden gerealiseerd in de toekomst. Of het ook echt voor dingen als leren gebruikt gaat worden is niet bekend. Maar aangezien het voor medische doeleinden wel eens heel geschikt kan zijn, zeggen wij: DOEN.

Het lijkt te mooi om waar te zijn.
Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.