Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Dit nieuwe sociale netwerk beweert het leven van studenten gemakkelijker te maken

Foto: Screenshot Cribber.nl
     Dit nieuwe sociale netwerk beweert het leven van studenten gemakkelijker te maken
Like Ondertussen.nl

Het Nederlandse sociale netwerk Cribber is vandaag online gekomen. Ik weet wat je denkt, Nederlands sociaal netwerk? Ik kreeg ook oorlogsflashbacks naar Hyves. Maar dit is niet voor je 9-jarige zusje die overal glittermeuk op zet: Cribber richt zich specifiek op studenten, en ook studentenhuizen. Mede-oprichter Max Meulendijks vertelt: “Over twee jaar zitten alle studenten bij ons.”

Wil je meer lezen over studentenkamers? Klik dan hier

Studentenhuis

Max zat anderhalf jaar geleden zelf nog in de collegebanken. Hij en zijn huisgenoten waren ontzettend trots op hun studentenhuis. Dat moet je toch delen? “We wilden onze identiteit ergens kwijt. Maar een website van een studentenhuis bezoekt helemaal niemand”, zegt Max.

Daardoor kreeg hij het idee om een platform te bedenken voor studenten en studentenhuizen. Toen ze gingen testen of er interesse voor was, werden ze overweldigd: “We bouwden een website van één pagina, en het leek alsof daar een heel sociaal netwerk achter zat en alsof je je dus als studentenhuis kon aanmelden. Binnen 24 uur meldden meer dan 100 huizen zich aan. Er was dus duidelijk vraag naar.”

Facebook

Facebook is natuurlijk ook op dezelfde manier begonnen, exclusief voor studenten. Maar Cribber is daadwerkelijk iets heel anders, ook al moet je met Facebook inloggen. Je kan er namelijk ook een huis zoeken, en van alles regelen met je huisgenoten, zoals wie er vanavond kookt.

Maar je kan er ook een schoonmaakrooster maken, of andere huizen uitnodigen voor een borrel.

Vet handig!

Ze willen het studentenleven eigenlijk een beetje mooier maken. Max vertelt: “We maken het zoeken van een huis veel makkelijker, dus zeker in de grote steden denk ik dat mensen zich wel blijven aanmelden. En als ze er dan eenmaal op zitten, willen we het studentenleven mooier en makkelijker voor ze maken.”

Zo ziet dan een pagina van je studentenhuis eruit:

Geld moet er ook verdient worden

Zonder geld kom je er niet. Het grootste deel willen ze verdienen met advertenties, maar als je een huis zoekt moet je een kleine vergoeding betalen. En dan bedoel ik klein: “Bij Kamernet betalen studenten ongeveer 32 euro per maand. Bij ons wordt dat nog niet eens de helft.”

Klinkt allemaal best wel goed en vet handig. Daarom kan ik hun doel wel begrijpen. Ze willen namelijk heel uitwonend Nederland op het platform hebben. “En dat binnen twee jaar. Het is behoorlijk ambitieus, maar studenten zijn heel veel online, dus ik denk dat het wel lukt.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.