Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Creators event: de tips en tricks om een succesvolle YouTuber te worden

     Creators event: de tips en tricks om een succesvolle YouTuber te worden
Like Ondertussen.nl

Het eerste Creators Event dat we hebben georganiseerd, zit erop! Al drie jaar lang organiseert Ondertussen.nl De Jonge 100: de lijst van de meest veelbelovende jongeren t/m 25 jaar van Nederland. Alle 100 jongeren zijn verdeeld over vier categorieën: Champions, Creators, Idols en Pioneers. Dit jaar zijn we gestart om rond elke categorie een kleinschalig event te organiseren, om andere jongeren te inspireren en te helpen zichzelf te ontwikkelen. Gisteren was de eerste in samenwerking met ING en dance4life, en die stond in het teken van vloggen.

Het event vond plaats in het mooie auditorium in Generator Amsterdam, de presentatie lag in handen van dance4life ambassadeur Barry Paf, YouTubers Hjalmar en Jeroen &Co. kwamen hun verhaal vertellen en Bas van Teylingen deelde zijn tips en tricks. Super interessant voor iedereen die wil gaan vloggen en/of met YouTube aan de slag wil. Lees verder voor een aantal hoogtepunten en tips!

Hjalmar

Hjalmar trapte de middag af met zijn geweldige presentatie. Voor iedereen die hem niet kent: Hjalmar neemt zijn kijkers mee in zijn dagelijkse leven en alle grote momenten daarbinnen, zoals uit huis gaan en uit de kast komen. Op een luchtige manier deelt hij zijn leven als jonge homo en wat dit allemaal met hem doet. Hij wil anderen helpen om met homoseksualiteit om te gaan. En dat doet hij zeker: er zijn zelfs jongeren die dankzij hem uit de kast zijn gekomen. Zijn tips voor het maken van video’s:

  • Zorg dat de video’s oprecht zijn, geef ze pakkende titels en zoek contact met andere vloggers. “Dit is in het begin misschien een beetje awkward, maar uiteindelijk heb je er heel veel aan. En anderen vinden het vaak ook leuk om met iemand samen te werken.”
  • Maak niet te lange video’s. “Ik vraag vaak aan mijn vrienden of het te lang is of niet, maar vaak moet ik er heel veel uit halen om het niet te lang te maken.”
  • Hou de video’s vooral dichtbij jezelf. “Het draait bij mij niet per se om heel groot worden, als ik mijn kijkers maar kan geven wat zij willen zien.”

Ik wil er vooral zijn voor mijn kijkers.

Jeroen &Co.

Jeroen is de YouTuber achter het kanaal Jeroen &Co., dat om Jeroen en zijn vrienden Brandon en Tim draait. Ze maken vooral heel veel lol en dat dat niet alleen voor henzelf leuk is, blijkt wel uit het feit dat hij binnen drie maanden 11k abonnees op zijn kanaal had! De reden voor deze drie jongens om een eigen kanaal te beginnen, was vrij simpel: ze waren klaar met alle regeltjes waar zij zich aan moesten houden om tv te kunnen maken. Nu zijn ze eigen baas op YouTube en kunnen ze gewoon zelf bedenken waar hun video’s over moeten gaan. De tips van deze jongens:

  • Wees kritisch. “Het is altijd de vraag of mensen het wel leuk vinden om iets te zien. Bedenk dit van te voren daarom ook goed. We hebben ook wel eens een video niet gepubliceerd omdat we ‘m gewoon niet goed genoeg vonden.”
  • Zomer break. “De zomer was voor ons een slechte periode. De kijkcijfers gingen omlaag omdat er veel minder mensen nog op YouTube keken door het mooie weer of vakantie. Omdat we toch eigen baas zijn, hebben we besloten om volgend jaar een korte zomerstop te houden.”
  • Geld verdienen. “Het is best lastig om geld te verdienen met YouTube. De meest voor de hand liggende manieren om dit te doen is via advertenties, maar het kan ook via branded content.”

Denk hierbij goed na dat je brand-friendly moet zijn en bijvoorbeeld niet te veel scheldt in de video’s.

Bas van Teylingen

Bas van Teylingen, beter bekend als Jeukvogel (voorheen Kutleven), is oprichter van De Tube School, maar hij is zelf ook lekker bezig op YouTube. Hij noemt zichzelf de oudste YouTuber met een leeftijd van 42 jaar. Bas is vooral op YouTube begonnen nadat hij zijn kinderen hiermee hielp. Zo kwam hij erachter dat heel wat jongeren nog wel het één en ander kunnen leren over YouTube en richtte daarom De Tube School op. Hij heeft dan natuurlijk ook wel een aantal tips voor ons:

  • Wees creatief. “Er zijn genoeg jongeren die anderen na gaan doen, maar bedenk eerst eens wat je zelf leuk vind om te doen en ga daarmee aan de slag. Wees onderscheidend van de rest.”
  • Ethiek. “Veel jongeren hebben geen idee hoe ze zich op YouTube moeten gedragen. De meesten weten ook niet dat alles wat ze hierop zetten, voor altijd op het internet zal blijven. Daar kunnen ze echt nog wel wat les in krijgen.”

Daarnaast leert hij de jongeren ook de praktische kneepjes van het vak. Waar kan je het beste mee filmen of monteren en hoe schrijf je een script.

De wereld is je doelgroep.

Check alle foto’s van het event op onze Facebookpagina!

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.