Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Alle grappige dingen die mijn ouders op social media doen, zoals: “Je bent een kanjer!”

     Alle grappige dingen die mijn ouders op social media doen, zoals: “Je bent een kanjer!”
Like Ondertussen.nl

Het lijkt wel alsof mijn ouders een team hebben ingehuurd dat 24/7 mijn Facebook in de gaten houdt. Elke foto en elke post die ik op Facebook zet, wordt namelijk geliket. Meestal krijg ik ook een reactie: “Je bent een kanjer!” Of als ik een vakantiefoto plaats, zodat iedereen die thuiszit op dat moment zijn eigen leven haat: “Je verdient het, lieverd!”

Foto: Giphy
Foto: Giphy

Als iemand me in een foto tagt, reageren mijn ouders ook. Precies op dezelfde manier, alsof ze denken dat ik die foto erop zet. Mijn moeder houdt heel veel van mij en dat laat ze ook echt wel vaak genoeg zien, maar in het echte leven lacht ze me vaak ook gewoon vierkant uit. Ik zou me doodschrikken als ze opeens: “Je bent een kanjer” zou zeggen als ik weer eens eten bij haar kom bietsen.

Like 4 like

Mijn vader is groot muziek- en weerfan. Dus vaak post hij een (hele oude) muziekvideo op Facebook of laat hij zijn vrienden weten dat het dit weekend 25 graden zal worden. “Ik had een muziekje op Facebook gezet”, zegt hij dan tegen me als ik op bezoek ben. “Ik kreeg maar twee likes.” En dan staart hij me indringend aan, omdat ik ‘m niet geliket heb. Mijn moeder is precies hetzelfde. ‘Hoe was je weekendje weg, mam?’ app ik haar dan. ‘Heel fijn, heb het op Facebook gezet xxx’.

Foto: Giphy
Foto: Giphy

Vaak zit er dan een poging tot een selfie bij. Een poging ja, want oké, zij en haar vriend staan er allebei op, maar ze zijn áltijd grappig. Vooral omdat je aan hun gezichten ziet dat er veel pijn en moeite in die selfie zit. En alhoewel ik tegenwoordig elke selfie handig van bovenaf neem, nemen zij ‘m voornamelijk van onder. Geen charmante hoek. 😉

Lekker taggen

Mijn ouders kiezen ook altijd de meest stomme foto’s om me in te taggen. Van die geforceerde ‘we hebben het zo gezellig’-foto’s waarop het niet lijkt alsof we het echt gezellig hebben, terwijl dat wel zo is. Of foto’s waar je mijn onderkin wel héél goed kunt spotten. Mijn vader zette vorig jaar op mijn verjaardag een post online met foto’s van mij door de jaren heen. Ontzettend lief natuurlijk. Alleen jammer dat hij er drie foto’s uit mijn emo-fase bij moest zetten.

Lees ook: 20 hedendaagse struggles die je ouders waarschijnlijk nooit zullen begrijpen

Dan heb ik het nog niet eens gehad over de honderden smileys die mijn vader via Whatsapp stuurt – en mijn moeder die nooit de juiste emoji gebruikt omdat zij ze niet snapt (zie foto bovenaan dit artikel). Gelukkig zijn mijn ouders nog niet zo erg als sommige andere volwassenen op the interwebs. Die volwassenen, ze lijken het gewoon niet echt te snappen.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.