Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Deze toppers gaan ons op de Olympische Spelen nóg trotser maken dan we al zijn

Foto: Getty Images/Christian Petersen
     Deze toppers gaan ons op de Olympische Spelen nóg trotser maken dan we al zijn
Like Ondertussen.nl

De Olympische Spelen staan weer voor de deur en daar kan ik stiekem best heel opgewonden van raken. Ons kleine kikkerlandje gaat met een arsenaal aan toppers onze plek op de kaart heroveren en ze zouden er best wel eens voor kunnen gaan zorgen dat we een ‘gouden’ zomer gaan beleven. We gaan met maar liefst 242(!) sporters naar de Spelen in Rio en die zijn verspreid over 21 disciplines. 242 sporters uitlichten is net iets te veel van het goede, maar de sporters die je absoluut in de gaten moet houden vanwege grote kans op prijs zijn deze:

Tom Dumoulin

Op de eerste dag van de Spelen is het voor ons direct opletten geblazen. Deze baas heeft zijn zinnen op goud gezet. Tom is namelijk een rasechte tijdrijder en laat dat nou net het discipline zijn tijdens de Spelen. Hij wilde per se pieken tijdens de Spelen en niet tijdens afgelopen Tour de France, waar hij al een ontzettend knappe Touretappe op zijn naam schreef. Naast Tom, doen ook Bauke Mollema, Steven Kruijswijk (die bijna de rond van Italië won) en Wout Poels mee.

Foto: Getty Images/Chris Graythen
Foto: Getty Images/Chris Graythen

Epke Zonderland

“Hij staat! Het is ongekend!”, zijn de legendarische woorden die vol ongeloof werden uitgesproken door commentator Hans van Zetten. Toen in 2012 ‘de Vliegende Hollander’ op zijn voeten terecht kwam na een belachelijk knappe oefening op de rekstokken, was het vrijwel direct duidelijk: dit wordt goud. Of hij die prestatie ooit gaat evenaren is de vraag, maar hij won onlangs het Olympisch test-event en daar liet hij, net als in 2012, een behoorlijke indruk achter. Niets lijkt hem dus in de weg te staan om te gaan vlammen voor die gouden plak!

Foto: Getty Images/Lintao Zhang
Foto: Getty Images/Lintao Zhang

Ranomi Kromowidjojo

De dame met ongetwijfeld de mooiste naam van Nederland liet monden werkelijk openvallen tijdens de Spelen van 2012. Ze pakte maar liefst vier medailles, waarvan twee goud. In de tussentijd was ze ook op de WK’s weer op haar best dus Ranomi zou ons wel weer eens heel trots kunnen maken.

Foto: Getty Images/Clive Rose
Foto: Getty Images/Clive Rose

Dafne Schippers

Van ‘onze’ Dafne Schippers wordt ontzettend veel verwacht, misschien wel het meest van heel de Nederlandse equipe. Ze behaalde goud op de 200 meter tijdens het WK in Peking en zilver op de 100 meter en werd vervolgens uitgeroepen tot Europees sportvrouw van 2015. Ook dit jaar bewees ze in Amsterdam dat ze de beste is in haar klasse en werd ze op twee afstanden Europees kampioen. Het is te hopen dat ze diezelfde vorm kan vasthouden en de druk aan kan. In dat geval kan het bijna niet misgaan, dus: GO Dafne!

Foto: Getty Images/Ian MacNicol
Foto: Getty Images/Ian MacNicol

Hockeyteams (mannen en vrouwen)

Eigenlijk niks nieuws, onze hockeyers maken eigenlijk steevast kans op goud omdat ze gewoon hartstikke baas zijn in wat ze doen.

Foto: Getty Images/Mike Hewitt
Foto: Getty Images/Mike Hewitt

Dorian van Rijsselberghe

Misschien wel de stoerste sport van alles: windsurfen. Dorian won in Engeland in 2012 al goud en liet daar zien dat hij de onbetwiste nummer één was. Even leek het erop dat de discipline planksurfer zou worden vervangen door kitesurfen, maar gelukkig is dit niet doorgegaan. De geboren en getogen Texelaar kan daarom ook deze Spelen zijn koninkrijk der wateren proberen te verdedigen en daar zijn wij net zo excited over als hijzelf.

Foto: Getty Images/Buda Mendes
Foto: Getty Images/Buda Mendes

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.