Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Syrische vluchteling Ibrahim (27) raakte zijn been kwijt maar loopt nu met de Olympische fakkel

foto: Getty Images / Todd Warshaw
     Syrische vluchteling Ibrahim (27) raakte zijn been kwijt maar loopt nu met de Olympische fakkel
Like Ondertussen.nl

Over inspiratiebronnen gesproken… De Syrische Ibrahim al-Hussein vluchtte in 2014 naar Griekenland nadat hij zijn been kwijtraakte tijdens een bomaanslag. Ibrahim was in eigen land professioneel zwemmer en verdiende geld met de nationale wedstrijden die hij won. Toen hij in 2014 zijn been kwijtraakte en daarna noodgedwongen moest vluchten leek zijn sportcarrière erop te zitten. Toch pakte deze baas zijn oude sportschema op en dook in het diepe.

Sterkhouder

Hij heeft inmiddels een nieuw leven opgebouwd in Athene en is weer volle bak aan het trainen. Ibrahim’s zwemcoach, Elene Kokkinou, zegt dat hij een van de sterkste atleten is die ze ooit heeft gezien. “Niks heeft hem gestopt, niet de oorlog, niet het verliezen van zijn been”, zegt Elene. Ibrahim moest helemaal overnieuw leren zwemmen, balans houden is geen makkie met één been. Nu zwemt hij de 50 meter vrije slag 3 seconde langzamer dan hij met twee benen deed. Zijn harde werk bleef niet onopgemerkt…

Beloning na hard werken

Zijn moed en veerkracht zorgden er namelijk voor dat de 27-jarige Ibrahim straks een officiële fakkeldrager van het Olympisch vuur wordt. De vlam is 21 april aangestoken in het Griekse Olympia. De jongen zal met er mee door Eleonas lopen, dat is een vluchtelingenkamp waar zo’n 1500 mensen tijdelijk wonen. Ibrahim is een symbool voor alle vluchtelingen en andere oorlogslachtoffers. “Ik draag het vuur niet alleen voor mezelf, maar ook voor alle Syrische vluchtelingen, voor Griekenland, mijn zwemcoach en mijn basketbal- en zwemteam”, zegt de grote inspiratiebron die een voorbeeld is voor velen. Go Ibrahim!

Ik zal nooit opgeven, ik zal altijd omhoog kijken en dat bereiken met sport

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.