Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Presteren Olympische sporters nou beter of slechter nadat ze seks hebben gehad?

Foto: Getty Images/Jamie Squire
     Presteren Olympische sporters nou beter of slechter nadat ze seks hebben gehad?
Like Ondertussen.nl

Alhoewel de sporters bij aankomst in het Olympisch Dorp te maken hadden met verstopte toiletten, stroomstoringen, lekkages en openliggende elektriciteitskabels, hebben ze ook tennisbanen, zwembaden, een kunststrand met ligstoelen, een ontzettend groot gebouw met eetgelegenheden en… 450.000 gratis condooms. Tja, al die fitte, flexibele lichamen die elk standje wel vol kunnen houden in één dorp, dan moeten de jongens wel af en toe stiekem op de meisjeszalen verschijnen (oh nee, dit is natuurlijk geen kamp en ze hebben appartementen).

Ik heb tijdens deze Olympische Spelen al twee keer gediscussieerd over de vraag of die sporters de lakens delen (ik heb geen verstand van het sporten zelf, dat merk je wel weer). Sommige mensen denken dat seks voor het sporten je prestatie kan verzieken, anderen – zoals ik – denken weer dat het ze juist goed zal doen. Niemand won deze discussie, want het antwoord wisten we niet. Als er nog een derde discussie komt, heb ik het antwoord, want ik zocht het uit!

Lees ook: De Olympische Spelen: 19-jarigen winnen medailles, terwijl ik een filmmarathon houd

Laag testosteron?

Boksers en Amerikaanse football-spelers doen vaak niet aan seks voor een wedstrijd, omdat ze het gevoel hebben dat ze dan minder agressief zijn. Niet echt handig natuurlijk, als je die sporten moet uitoefenen. “Onzin”, zegt sport researcher en Olympisch trainingscoach Mike Young. “Dat wordt weerlegd door research.”

Nieuw onderzoek laat zien dat het testosteron level van mannen én vrouwen juist omhoog gaat na de seks.

Scoren in bed én tijdens de wedstrijd

Volgens seksuoloog Mels van Driel in zijn boek Sport & Seks kunnen spieren wel verslappen na seks. De vraag is alleen hoe lang dat effect aanhoudt en of het bij iedereen hetzelfde is. Dat is de reden dat sprinter Linford Christie nooit seks had voor een wedstrijd. Maar sommige voetbaltrainers raden seks juist aan, omdat het ontspannend werkt. Het kan natuurlijk ook leiden tot een goede nachtrust. Ronaldo scoorde blijkbaar vaker als hij de vorige avond van bil was gegaan.

Dus is seks voor het sporten nou wel of niet een goed idee?

Uit recent onderzoek van coach Mike Young blijkt dat de invloed van seks voor een wedstrijd verschilt per persoon. De atleten die meededen aan het onderzoek en dachten dat hun prestatie op een negatieve manier was beïnvloed, dachten dat al voor ze hun prestatie daadwerkelijk hadden uitgevoerd. Mensen die dachten dat seks voor een wedstrijd juist goed zou zijn, nailden ook hun prestatie. Je gedachten zijn dus sterker dan je denkt… Als seks voor een sporter een goede ontstresser is en goed voor zijn of haar zelfvertrouwen, dan moet diegene dat zeker doen. Maar bij anderen zorgt het juist voor vermoeidheid en meer stress.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.