Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Is Dylan Groenewegen (23) degene die wielrennen interessant gaat maken?

Foto: Getty Images / Bryn Lennon
     Is Dylan Groenewegen (23) degene die wielrennen interessant gaat maken?
Like Ondertussen.nl

‘Mehh, wielrennen is echt saaaaii’, is de meest voorkomende reactie van mensen die de sport niet volgen. Ergens in een grijs verleden was mijn mening precies hetzelfde, maar ik ben- hoewel ik nog veel moet leren- sinds een paar jaar om. Ik zit niet de hele dag voor de buis, maar ik volg het wielrennen wel op de voet en geniet van elke etappe. De Tour heeft natuurlijk iets magisch over zich heen met veel pittoreske beelden van het mooie Frankrijk als mede-trekpleister.

Overstag

Ik ben er eigenlijk een beetje dwangmatig ingerold. Mijn vader is onomstreden vorst als het gaat om de afstandsbediening. Als ik dan ook thuis kwam van een lange warme dag zwemmen, voetballen en vissen, hoefde ik het niet in m’n hoofd te halen om de Tour af te zetten. Mijn vader zat dan voor de buis gekluisterd om de eindsprint te kijken. En ja, omdat ik toch zat te kijken, wilde ik er toch wel wat van af weten.

Mijn vader vond het na de eindsprint dan ook wel fijn om mij het een en ander uit te leggen, maar toch moeten er ook interessante factoren tussen zitten die je blijven trekken en die zijn er. Kijk naar onze Max die de interesse voor Formule-1 flink heeft doen aanwakkeren in Nederland.

Dylan

We kunnen die interessante factor bij het wielrennen wellicht hebben gevonden in de nét 23-jarige Nederlands Kampioen: Dylan Groenewegen. Hij debuteert dit jaar in de grootste en mooiste koers ter wereld: le Tour de France, en is een veelbelovend renner.

Zijn betonblokken van bovenbenen verklaren zijn specialiteit: sprinten. Je kunt de sprinter namelijk een beetje zien als de spits in een voetbalelftal. Hij scoort. Vaak hebben sprinters ‘hulpjes’ in dienst die ze naar voren brengen, zodat de sprinters op het eind nog zo veel mogelijk kracht hebben om de massasprint te winnen. Tijdens het NK vorige week liet hij al zien zijn favorietenrol waar te maken door de titel te pakken.

Vanaf minuut 19:00 begint de massasprint op gang te komen, waarin het interessant wordt voor Dylan.

Die specialiteit kan nog wel eens heel interessant blijken deze Tour omdat hij eerder bewees dat hij absolute toppers stof liet happen. Met een beetje geluk maakt hij nog kans op een etappe-zege, en dat zou voor fantastisch zijn voor de wielersport. Dat hij, net als Max heerlijk nuchter kan blijven na een grote overwinning heeft hij inmiddels bewezen met dit interview.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.