Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Geen smoesjes meer: zo blijf je tijdens je vakantie helemaal fit

Foto: Unsplash
     Geen smoesjes meer: zo blijf je tijdens je vakantie helemaal fit
Like Ondertussen.nl

Heb je de hele zomer naar dat beachbody van je toe gewerkt, ga je vakantie vieren vol drank, lekker eten, geluier en gefeest. Niet echt de beste manier om lekker fit of strak te blijven natuurlijk. Maar, vind ik, ook niet een reden om niet lekker te kunnen genieten van je vakantie. En daarom de beste tip van vandaag: combineer sport en vakantie gewoon.

Buiten trainen

Hardlopen is een work-out die je eigenlijk overal wel kan doen. Als je een heerlijke strandvakantie hebt, kan je natuurlijk over het strand rennen. Het is weer eens iets anders dan het rondje wat je normaal loopt en dat kan voor de nodige motivatie zorgen. Zit je middenin de stad? Ren dan door de straten of ga op zoek naar een mooi park. Het is natuurlijk te hopen dat het een stuk warmer is in het land waar jij op vakantie bent, dus zet je wekker iets eerder dan normaal en doe een work-out nog voordat het te heet is.

Lees ook: Zo kun je in de hitte sporten zonder helemaal kapot te gaan

Binnen trainen

Vind je het helemaal niks om in de warmte te rennen of hou je in het algemeen gewoon helemaal niet van hardlopen? (Ik snap het, ik vond dat ook drie keer niets totdat ik door mijn Ondertussen.nl-collega’s werd gedwongen om de Dam tot Damloop mee te rennen.) Je kan natuurlijk ook in je appartement of hotel gaan trainen. Hier heb je meestal wel airco dus hoef je ook niet per se eerder je bed uit, het is tenslotte wel vakantie natuurlijk.

Als je zelf wat oefeningen wil gaan doen, kan je de app van Nike Training Club downloaden. Hier staan handige work-outs in die je binnen een kwartiertje kan doen. En geloof mij: deze kunnen best wel pittig zijn! Je kan natuurlijk ook gebruik maken van de spullen die je in je huisje of hotelkamer hebt. Vaak staat er wel stoel waar je genoeg oefeningen mee kan doen, zoals deze:

Attributen meenemen

Ben je iemand die meer zelf oefeningen wil verzinnen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon wat attributen mee op vakantie nemen. En dan bedoel ik niet de zware gewichten, want dan blijft er weinig gewicht over voor in je koffer. Neem bijvoorbeeld een yoga-matje mee, een springtouw of weerstandsbanden en ga aan de slag.

Mocht je het echt te warm vinden buiten, maar heb je geen zin om in je hotelkamer te zitten? Ga dan gewoon een paar baantjes zwemmen! Heerlijk om de dag met een verfrissende duik te beginnen en ook nog eens hartstikke goed voor je hele lichaam.

Hoe ga jij sporten op vakantie?

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.