Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

De Olympische Spelen: 19-jarigen winnen medailles, terwijl ik een filmmarathon hou

Foto: Getty Images/Tom Pennington
     De Olympische Spelen: 19-jarigen winnen medailles, terwijl ik een filmmarathon hou
Like Ondertussen.nl

Ik kijk niet veel sport. Ik bedoel, met het WK wil ik me best bezatten en wat oranje schmink op mijn wangen smeren, maar de Olympische Spelen volg ik bijna niet. Ik zag dan ook vanochtend pas op mijn tijdlijn op Facebook dat ons Nederlandse turnteam gisteren hun beste beentje in de lucht heeft gegooid. Oranje plaatste zich namelijk als team voor de finale! Drie turners hebben bovendien ook individueel een plaatsje bemachtigd in de Olympische finale.

Lees ook: Deze toppers gaan ons op de Olympische Spelen nóg trotser maken dan we al zijn

Maar toen ik een filmpje (een beetje zoals die hieronder) van de Amerikaanse Simone Biles zag, kon ik mijn kin pas echt van de grond rapen.

Maar het resulteerde ook in een onaangename gedachte: deze chick is negentien (!) jaar oud en wint medailles op de Olympische Spelen, terwijl ik mezelf al een schouderklopje geef als ik het weet op te brengen om níét die vierde aflevering van House te kijken. Ik stoot daarbij ook nog eens gemiddeld één keer per week mijn kleine teen. Trek aan een deur als er ‘duwen’ opstaat. En ik ga hardlopen, kinderprogramma’s kijken of mijn huis opruimen als ik moet leren voor een belangrijk tentamen. Het meest pijnlijke is nog wel dat ik vroeger ook op turnen heb gezeten. Toen ik naar de middelbare school ging, stopte ik. Ik zei tegen iedereen dat het mijn keuze was, omdat ik me op school wilde focussen. Eigenlijk was ik gewoon te slecht en mocht ik niet door.

De Canadese Penny Oleksiak is zelfs pas zestien jaar oud en wint wel mooi een zilveren medaille op de honderd meter vlinderslag. Dat betekent dat Penny vijf jaar jonger is dan ik, maar toch genoeg discipline heeft om niet “maar het regent”, te zeggen als ze training heeft. Dat smoesje gebruik ik dus wel als ik moet sporten. Daar ben ik vast de mist in gegaan in mijn glansrijke turn- en sportcarrière. Maar goed: terwijl al die 16- en 19-jarigen medailles winnen, zeg ik vrolijk “jij ook!” als de medewerker in de bios me een fijne voorstelling wenst. Verschil moet er wezen. Mijn piek komt nog wel.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.