Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Wedstrijden EK 2016 worden bij terreurdreiging zonder publiek gespeeld

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images
     Wedstrijden EK 2016 worden bij terreurdreiging zonder publiek gespeeld
Like Ondertussen.nl

Je kan het je bijna net zo moeilijk voorstellen als een EK zonder Oranje: een Europees Kampioenschap zonder supporters. Toch zullen de wedstrijden tijdens het EK 2016 in Frankrijk waarschijnlijk zonder publiek worden gespeeld als er sprake is van terreurdreiging.

De UEFA is bezig verschillende anti-terreurmaatregelen te treffen voor het toernooi. De voetbalbond voelt zich genoodzaakt dit te doen na de mislukte aanslag in Parijs op 13 november vorig jaar. Hier ontploften bommen van zelfmoordterroristen tijdens het oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland buiten het stadion ‘Stade de France’.

Lees ook: Wedstrijd Duitsland-Nederland afgelast vanwege grote dreiging op bomaanslag

Wedstrijden zonder fans

Martin Kallen, de toernooidirecteur, zegt het volgende: “Als er sprake is van een veiligheidsissue dan moeten we de wedstrijden spelen zonder de fans. Een andere optie waar naar gekeken wordt, is om wedstrijden te verplaatsen naar andere stadions.”

Een derde optie die Kallen noemt is het uitstellen van een wedstrijd naar een ander tijdstip of andere datum. Het zijn vooralsnog alleen voorzorgsmaatregelen, aangezien er geen aanwijzingen zijn voor terroristische aanslagen.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.