Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Voor het eerst doet een slachtoffer (20) van de aanslagen in Brussel haar verhaal

Foto:ATV.be
     Voor het eerst doet een slachtoffer (20) van de aanslagen in Brussel haar verhaal
Like Ondertussen.nl

De afgelopen dagen zijn we overspoeld met informatie over de aanslagen in Brussel. Toch hebben de gewonde slachtoffers zich nog niet openbaar uitgesproken. Voor het eerst sinds de aanslagen doet een slachtoffer, de 20-jarige Fanny Klein uit België, haar verhaal. Fanny stond op het vliegveld haar bagage in te checken toen de eerste bom afging. Haar handen en gezicht zitten nu onder de brandwonden.

“Het rook naar gebraden varken.”

Het slachtoffer vertelt voor de camera’s van het Belgische ATV: “We stonden net vooraan in de wachtrij, toen er plotseling een enorm lawaai ontstond. Het leek het einde van de wereld wel. Toen ben ik op de grond gevallen en was er overal as en alles was grijs. Ik was bedekt met iets bruins. Het rook naar gebraden varken. Vervolgens ben ik opgestaan en zo snel mogelijk naar buiten gegaan.”

Toen ze eenmaal buiten aankwam, zag ze dat er overal gewonde mensen lagen. “De mensen om me heen vertelden me dat ik verbrand was. Ik zag mezelf half in de spiegel, maar ik durfde niet te kijken. Het brandde enorm.” Fanny werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en was al snel gerustgesteld: “Ik wist dat er hulp ging komen, iedereen om me heen was heel lief.”

Lees ook: Mason (19) was bij de aanslagen in Boston, Parijs én Brussel: hij overleefde ze allemaal

Positieve herinneringen

Ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, blijft Fanny positief. Ze wil zich alleen het goede van die verschrikkelijke dag blijven herinneren, zoals de mensen die haar hebben geholpen. “Ik ga niet de hele dag lopen huilen. Dat heb ik alleen gisteren een beetje gedaan, maar het gaat nu beter met me. Ik mag mezelf ook niet uitdrogen door te huilen.”

Fanny doet haar verhaal in deze video:

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.