Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Utrechtse studenten winnen prijs voor beste campagne tegen extremisten op social media

Foto: Facebook/daretobegrey
     Utrechtse studenten winnen prijs voor beste campagne tegen extremisten op social media
Like Ondertussen.nl

Een groep Utrechtse studenten vond dat er iets moest gebeuren tegen het zwart-wit denken, en daarmee de radicalisering, van veel jongeren. De studenten kwamen erachter dat dit zwart-wit denken vooral op social media gebeurt, maar dat lang niet álle jongeren zo denken. Er is een grote groep Nederlanders die juist heel genuanceerd over maatschappelijke onderwerpen denkt. En juist deze groep moet hun mond open trekken, vinden de studenten. Daarom hebben zij #DareToBeGrey opgezet om extremisten tegen te gaan.

Internationale competitie

Met dit project deden ze deden mee aan een internationale competitie van de Amerikaanse overheid en Facebook. Het doel hiervan: via social media een tegengeluid laten horen tegen gewelddadige extremisme. Afgelopen nacht werd de uitslag bekend en kregen de studenten heel goed nieuws te horen: ze hebben de wedstrijd namelijk gewonnen!

Na de prijsuitreiking gaan de studenten langs bij de veiligheidsadviseurs van Obama en naar Facebook. “Het is gewoon echt fantastisch”, laat voorzitter Dorine (22) weten. “Toen we door waren naar de volgende ronde, kregen we te horen dat het wel echt een Nederlandse aanpak is.”

Maar effectief is het zeker!

De studenten hebben 5000 dollar gewonnen om in hun project te steken. Rick (23), teamgenoot van Dorine, vertelt: “Als we niet zouden winnen, waren we alsnog door gegaan. We hebben er namelijk ontzettend veel tijd in gestoken.”

Met dit project willen we een platform bieden voor mensen met een genuanceerde mening.

Dit doen ze door een positieve online campagne te starten waarmee mensen worden aangemoedigd om hun mening te laten horen, ook als die wat minder scherp is. Met de fotoserie ‘Ik ben..’ fotograferen ze mensen die vertellen waarom ze ‘grijs’ zijn.

Foto: Facebook/daretobegray
Foto: Facebook/daretobegray

Hoe nu verder?

De studenten hebben hun doel nu dus bereikt, dus hoe gaan ze verder? Dorine vertelt: “We hebben geld gewonnen om in het project te stoppen en we werken met verschillende investeerders. Ik hoop hier na de zomer in ieder geval parttime mee aan de slag te kunnen.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.