Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Spanning tussen Noord- en Zuid-Korea laait op, leger staat klaar

Foto: Twitter
     Spanning tussen Noord- en Zuid-Korea laait op, leger staat klaar
Like Ondertussen.nl

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un heeft volgens staatsmedia tegen zijn leger gezegd dat ze klaar moeten zijn om oorlog te voeren. Hij heeft de staat van oorlog uitgeroepen, omdat hij flink pissig is over de propaganda die het zuiden tegen het noorden uitzendt. Bij de grens staan namelijk een hele hoop luidsprekers voor psychologische oorlogsvoering die in geen 11 jaar zijn gebruikt.

Zuid-Korea heeft 48 uur om er mee te stoppen, en de noordelijke militairen moeten klaar staan de strijd aan te gaan. De reden dat ze weer zijn begonnen is vermoedelijk een reactie op een incident met een landmijn waarbij twee Zuid-Koreaanse soldaten gewond raakten. Stoppen ze niet, dan dreigt Noord-Korea met verrassingsaanvallen (ook al lijken mij die nu niet echt een verrassing meer). Volgens verschillende media was de tijd op om 10 uur vanochtend, maar Zuid-Korea is niet opgehouden met de uitzendingen en er is tot dusver nog niks gebeurd.

Kim Jong-Un over de rooie

Kim Jong-Un was zelfs zo pissig, dat hij de luidsprekers al beschoten heeft. Een projectiel belandde in de grenszone, vlakbij een militaire basis op zo’n 60 kilometer van hoofdstad Seoul. Mensen in een gebied aan de westelijke kust van Zuid-Korea zijn geëvacueerd. Sommige media vermeldden dat Zuid-Korea ook terug heeft geschoten.

Hoewel Noord-Korea wel vaker stoer doet en bijvoorbeeld Amerika wil plat bombarderen met hun superwapens, is het deze keer toch wel iets anders, zegt een BBC correspondent. Hoewel het wel eens escaleert in lichte vuuraanvallen, is de dreiging deze keer heftiger en worden nu ook artilleriegranaten gebruikt.

Tussen 1950 en 1953 was er een brute oorlog tussen de twee landen. Sindsdien is er een wapenstilstand, die regelmatig wordt geschonden. Officieel zijn ze nog altijd in oorlog.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.