Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Rijden er straks geen benzineauto’s meer in Noorwegen?

Foto: Pixabay
     Rijden er straks geen benzineauto’s meer in Noorwegen?
Like Ondertussen.nl

Noorwegen staat bekend om hun prachtige natuur, en dat willen de Noren ook graag zo houden. Noorwegen is namelijk ‘heel dichtbij’ een verbod op het verkoop van benzineauto’s per 2025. De Progressieve Partij daar zou ver gevorderd zijn met onderhandelingen met coalitiepartijen om het zover te laten komen, meldt de krant Dagens Næringsliv. Als dit door zou gaan, zou Noorwegen het meest vooruitstrevende land zijn op het gebied van elektrische auto’s zijn. Vet goed toch?

Lees ook: We zijn nog harder de lul door klimaatverandering dan we dachten

Elektrische auto’s

Noorwegen is overigens nu al best wel goed bezig. Een kwart van alle auto’s die daar wordt verkocht is elektrisch. De overheid wil dus nu de autoproducenten vragen om te helpen met het halen van doelen om over zo’n tien jaar alleen nog emissieloze auto’s te verkopen. Jup, ze zijn daar heel serieus over het milieu. Zoals het hoort eigenlijk.

Nederland

Hoe zit het dan eigenlijk met Nederland en elektrische auto’s? Je ziet ze wel steeds meer rijden natuurlijk, maar echt omarmd als de Noren zijn ze nog niet echt. Toch wil een meerderheid van de Tweede Kamer hetzelfde streven als Noorwegen: over tien jaar alleen nog maar emissieloze auto’s verkopen. Helaas vindt het kabinet en de VVD dit te ambitieus. Overigens heeft de Europese Commissie al wel gezegd dat ze in 2050 alle benzine- en dieselauto’s van de weg willen hebben. Over 34 jaar dus. Duurt nog wel even hè? Hopelijk kan het milieu wachten…

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.