Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Linsey (25) sprak met Ticketmaster over hun zwarthandel via Seatwave

Foto: Pexels
     Linsey (25) sprak met Ticketmaster over hun zwarthandel via Seatwave
Like Ondertussen.nl

Begin dit jaar wilde de 25-jarige Linsey kaarten kopen voor het concert van Adele. Ze kwam er toen achter dat deze kaarten flink over de kop gaan en dat ze voor veel meer geld worden aangeboden. Om hier een duidelijk beeld bij te geven: voor een kaartje waar je normaal €125 voor zou moeten betalen, werd €1.000 gevraagd voor tweederangs zitplekken. Dat gaat nogal ver natuurlijk.

Lees meer: Linsey (24) voelt zich genaaid en vecht nu tegen ‘zwendelaar’ Ticketmaster

Zwarthandel

Ook ontdekte ze dat vrijwel direct nadat de kaarten online gingen, al heel veel kaarten op Seatwave stonden voor ruim €1.000. En toen bleek dit ook nog eens een zusterbedrijf van Ticketmaster zelf te zijn. Het kan dus bijna niet anders dan dat Ticketmaster de kaarten doorverkoopt naar Seatwave, om hier veel meer geld mee te verdienen. Hier moet een einde aan komen, vindt Linsey. Ze richtte daarom een Facebookpagina op en vraagt iedereen Ticketmaster en Seatwave te boycotten.

Linsey is in ieder geval geen opgever: zo zat ze al in een uitzending van Kassa over Ticketmaster en ging ze in gesprek met Floris Janssen, chief operating officer van Ticketmaster. Dit deed ze samen met Tweede Kamerleden Jasper van Dijk en Nicole van Gemert van SP.

Floris gaf in dit gesprek aan dat Ticketmaster in principe niets voor ons als klant kan doen. Maar daar denkt Linsey anders over:

Ik ben van mening dat Ticketmaster wel degelijk iets voor ons kan betekenen.

“Denk maar aan de handelaren, Ticketmaster zou kunnen beginnen met het uitvoeren van een betere controle. Maar ze kunnen er natuurlijk ook voor zorgen dat hun zusterbedrijf Seatwave een limiet instelt zodat de kaartjes niet voor achterlijk hoge prijzen verkocht kunnen worden”, laat ze ons weten.

Live Nation

Ticketmaster, Seatwave en Mojo vallen allemaal onder Live Nation en hierbij zorgt Ticketmaster voor de kaartverkoop. Ticketmaster zelf geeft aan dat zij tegen zwarthandel zijn, maar waarom worden er dan wel belachelijke bedragen gevraagd door zusterbedrijf Seatwave?

De kans dat hier iets aan zal veranderen, is dus heel erg klein. Al het geld komt uiteindelijk namelijk binnen bij hetzelfde bedrijf. “Dan zullen ze zichzelf in de vingers snijden aangezien Seatwave grof geld verdient aan de kaartjes én aan de servicekosten. De servicekosten zijn namelijk altijd 10% van het verkoopbedrag, dus hoe hoger de kaartjes, hoe hoger de servicekosten worden. Een limiet hierop instellen zal daarom waarschijnlijk niet gebeuren.”

Ze profiteren van de artiesten en hun fans en er wordt veel extra geld mee verdiend.

“Uiteindelijk komt het erop neer dat Ticketmaster dus weinig aan deze vreemde gang van zaken zal doen, maar dat hoeft voor ons geen reden te zijn om deze strijd op te geven”, gaat Linsey verder. Het is op dit moment afwachten wat er verder zal gebeuren, maar we hopen natuurlijk dat hier uiteindelijk wel verandering in zal komen.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.