Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Jordy (18) deed wat anderen niet deden: hij stopte en redde een man van het spoor

Foto: Flickr / Rob Dammers
     Jordy (18) deed wat anderen niet deden: hij stopte en redde een man van het spoor
Like Ondertussen.nl

Als Jordy Peters uit Nijmegen zondag 29 mei na een lange dag werken naar huis fietst, passeert hij een ruziënd stel. Ze staan nabij het Goffert-stadion met de auto stil langs de weg en de ruzie is ontzettend heftig. Eerst rijdt de 18-jarige Jordy er rustig voorbij, maar als de man over een hek heen klimt en op de rails gaat staan, maakt hij direct rechtsomkeert. De man roept: ”Kom maar, rijd me aan.”.

Lees ook: Rustgevend blauw licht op treinstations moet aantal springers terugdringen 

Géén seconde

Jordy, die maatschappelijk werk studeert aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, twijfelt géén seconde als hij de man over het hek ziet klimmen. In tegenstelling tot andere passanten, spreekt hij de man aan. Hij handelt koel en kalm en met zijn opbeurende woorden praat hij de verwarde man een minuut later het spoor af. Vijf minuten later rijdt de trein voorbij zonder dat er iemand gewond bij raakt, en dat is aan Jordy te danken.

Held

De Nijmeegse politie (en wij) noemen Jordy een held. “Andere mensen fietsten rustig door, maar Jordy deed een stapje vooruit, dat getuigt van karakter”, vertelt een politieagent. Hij kreeg een bloemetje en veel respect voor zijn daad. Toch heeft het incident veel indruk op hem gemaakt.

Toen ik thuis kwam stond ik te shaken als een rietje, maar ik zou zo weer helpen

Jordy hoorde verder niks van de man en dat vindt hij wel jammer. “Ik zou graag weten hoe het nu met hem gaat. Ik ben niet boos op hem, maar wel op de mensen die niks deden.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.