Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

“Je studieschuld aflossen met vrijwilligerswerk”

Foto: Sean Gallup/Getty Images
     “Je studieschuld aflossen met vrijwilligerswerk”
Like Ondertussen.nl

Studenten moeten door vrijwilligerswerk een deel van hun studieschuld kunnen aflossen. Fractievoorzitter van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, pleit daarvoor vandaag. Het zou goed zijn als studenten een soort “sociaal dienstrecht” of “maatschappelijke bonus” hebben. Bijvoorbeeld ouderen helpen of taalles geven aan vluchtelingen.

Gert-Jan ziet namelijk twee problemen in de samenleving: “Aan de ene kant studenten die, zoals deze week bleek, zich laten afschrikken door het leenstelsel. Niet gek, als je 35 jaar met schulden wordt opgezadeld. Anderzijds signaleren wij op diverse gebieden verschraling in de samenleving.” Die twee wil hij dus koppelen. “Als je nou eens tegen het eind van of vlak na je studie vijf maanden vrijwilligerswerk doet, gedurende een x-aantal uur per week, waarmee je 5 duizend euro afschrijft van je schuld, bewijs je zowel de samenleving als jezelf een dienst.”

Lees ook: Studenten vinden het leenstelsel kut en pleiten daarom weer voor stufi

Werkervaring

De fractievoorzitter zegt dat het hoger onderwijs dan toegankelijker wordt en dat de samenleving wordt geholpen door nuttig maatschappelijk werk. Bovendien krijgen studenten werkervaring.

Het plan moet nog wel worden uitgewerkt, en daarvoor wil hij studentenorganisaties als LSVb en ISO er bij betrekken. Ook zij staan sympathiek tegenover zijn plan.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.