Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Je kan babyknuffelaar worden voor kindjes die verslaafd aan heroïne geboren worden

Foto: WeHeartIt
     Je kan babyknuffelaar worden voor kindjes die verslaafd aan heroïne geboren worden
Like Ondertussen.nl

Als baby’s niet al drie nachten aan één stuk door janken, zijn ze natuurlijk vet schattig. Dat is ook de reden waarom zo’n net uitgeperst kind zo vertroeteld wordt door iedereen. Maar voor sommige baby’s kan dat knuffelen het verschil uitmaken tussen leven en dood. Er komen namelijk kindjes op de wereld die verslaafd zijn aan heroïne. Niet omdat ze zelf een slechte keuze hebben gemaakt, maar omdat hun mama verslaafd is aan de drug.

De baby’tjes die verslaafd geboren worden, zijn natuurlijk nog kwetsbaarder dan andere pasgeboren kindjes. Daarom maken sommige ziekenhuizen, waaronder Mercy Health – Anderson Hospital in de Verenigde Staten, gebruik van ‘cuddlers’. Die knuffelaars zijn heel belangrijk als de baby aan het afkicken is van de heroïne. Het is een belangrijk deel van hun behandeling.

Ontroostbaar

“De enige keer dat ze slapen is soms alleen als ze in jouw armen liggen te wiegen”, vertelt cuddler Donna. De baby’s kunnen zichzelf nog niet in slaap sussen. “Ze komen met een grote achterstand op de wereld”, zegt cuddler Ted. “Dat is de reden waarom ik ze wil helpen.” Volgens het ziekenhuis zijn de ‘cuddlers’ cruciaal voor het overleven van de baby. “Als de moeder al heel lang verslaafd is, moeten de baby’s eigenlijk 24 uur per dag worden vastgehouden”, zegt manager Carmen. “Deze kindjes zijn namelijk ontroostbaar.”

Als babyknuffelaar ben je een vrijwilliger, maar ik denk dat dit werk je iets veel mooiers dan geld oplevert.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.