Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

“Het is te makkelijk om mij alleen als allochtoon of buitenlander neer te zetten”

YouTube
     “Het is te makkelijk om mij alleen als allochtoon of buitenlander neer te zetten”
Like Ondertussen.nl

Nasrdin Dchar is de acteur die je kent van zijn prachtige speech na het winnen van een Gouden Kalf. Een Nederlandse acteur, met Marokkaanse roots. Een gepassioneerde man die Nederland als thuisland heeft, maar voornamelijk wordt weggezet als “allochtoon, vreemdeling, buitenlander of bontkraag”. Nasrdin maakt zich zorgen. En terecht.

Afgelopen weekend zag ik de video van Nasrdins speech op Lowlands voorbij komen en dat raakte me echt. “Ik maak me zorgen om het verhaal van Nederland”.

Als ik denk aan het Nederland van vandaag dan, schieten negatief geladen, beladen woorden aan me voorbij.

“Anoniem solliciteren, invechten, etnisch profileren, de-islamiseren, Nederland teruggeven aan ‘de Nederlanders’”. En daarom is hij één van de initiatiefnemers van IEDER1, met als simpele en duidelijke doelstelling om de eenheid in de samenleving te bevorderen.

In een tijd waar groepen binnen de samenleving alleen maar uit elkaar gedreven worden in de media en in de politiek, en in een tijd waar mensen steeds minder de tijd nemen om zich echt in elkaar te verdiepen, empathie voor elkaar te hebben en elkaars opvattingen te respecteren, is dit een geweldig initiatief.

De speech van dik zeven minuten uit zijn hart, kwam direct binnen in mijn hart. Dit moet je echt even zien:

Ik sta hier, omdat ik ervan overtuigd ben dat de antwoorden niet vanuit de politiek gaan komen, maar vanuit ONS. Laten we opstaan voor datgene waar we in geloven.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.