Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Getalenteerde danser Adel was één van de 213 doden van de aanslag in Bagdad

Foto: Facebook/Battery Dance
     Getalenteerde danser Adel was één van de 213 doden van de aanslag in Bagdad
Like Ondertussen.nl

In de nacht van zaterdag op zondag liet een zelfmoordterrorist, in naam van IS, een vrachtauto vol met explosieven ontploffen in een drukke winkelstraat. Er liepen daar veel gezinnen rond, om te winkelen voor het einde van de ramadan. Van maar liefst 213 mensen werd het leven ontnomen, waardoor het een van de bloedigste aanslagen in meer dan tien jaar oorlog in Irak is. Eén van de slachtoffers was Adel Al-Jaf. Adel was een jonge getalenteerde filmmaker, danser, rapper en acteur.

Adel leerde zichzelf in eerste instantie dansen. Hij werd geïnspireerd toen hij Micheal Jackson en Britney Spears in 2011 live zag optreden met ‘The Way You Make Me Feel’. In een interview zegt hij:

Ik had het gevoel dat ik toen pas werd geboren, het maakte zo’n grote impact op me.

Hij zocht YouTube-filmpjes op en leerde zichzelf zo dansen.

Dansles via Skype

“Adel was een hip-hop en breakdancer, maar hij wilde veel meer leren”, zegt Jonathan Hollander, een choreograaf uit New York. “Hij nam contact met me op, omdat hij van ons wilde leren. Hij wilde ook moderne dans en zelfs ballet kunnen.” Jonathan besloot Adel te helpen en via Skype gaf hij de jongen lessen. “Ik zag video’s op het internet”, zei Adel tegen Jonathan toen hij contact zocht. “Jullie hebben een studio. Het ziet er fijn uit. Mijn woonkamer staat vol met meubels.” Adel werd zo goed, dat Jonathan ervoor zorgde dat hij een keer in Jordanië, het buurland van Irak, kon optreden.

Adel wilde ontzettend graag zijn passies blijven uitoefenen, al was er vaak sociale druk om te stoppen.

‘Live to dream, create and inspire’ was zijn motto.

Daarom startte Adel een eigen dansacademie in Bagdad, zodat anderen ook de moed kregen om te dansen. De jongen had net zijn diploma rechten op zak en hoopte naar de Verenigde Staten te kunnen gaan om daar meer dansles te krijgen. Zijn uiteindelijke droom was na een periode in de VS weer terug te keren in Irak om kansen voor anderen te creëren.

Leven in Bagdad

Adel gebruikte YouTube en Facebook veel. Hij uitte daar vaak de struggles die hij had door het leven in Irak. In een Facebook-post uit februari zei hij: “This geographical location in which I live is a storm of destruction, killing, intolerance, lying, hypocrisy, dirty, stupid.” Ook schreef hij een keer:

Sometimes in life, we need a few bad days in order to keep the good ones in perspective.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.