Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Eén uurtje in het donker voor Earth Hour tegen de klimaatveranderingen

Foto: Flickr/hohohob
     Eén uurtje in het donker voor Earth Hour tegen de klimaatveranderingen
Like Ondertussen.nl

Vanavond om 20.30 uur zal de hele wereld één uurtje donker zijn. Het is dan namelijk Earth Hour en dat wordt gedaan uit protest tegen de huidige klimaatveranderingen. Maar liefst 360 grote gebouwen doen hieraan mee, maar jij kan natuurlijk ook je steentje bijdragen door de lichten thuis uit te doen.

In Nederland zullen het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, de Rotterdamse Euromast en de Domtoren in Utrecht hun lichten uit doen. Andere gebouwen die helemaal donker worden zijn de Eiffeltoren in Parijs, het Colosseum in Italië, de Sagrada Familia in Spanje, het Koninklijk Paleis in Amsterdam en de Space Needle in Amerika.

Het Wereld Natuur Fonds schrijft:

Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen aan dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze wereld.

Eén uurtje het licht uit doen zal natuurlijk niet heel veel doen voor het klimaat van de wereld. Het wordt gedaan om mensen te laten beseffen dat het op dit moment niet heel goed gaat met de aarde en om hen te laten inspireren om duurzamer te leven.

Lees ook: Met deze 7 tips zorg jij op een hele simpele manier voor minder plastic afval

Tien jarig bestaan

Het is dit jaar al de tiende keer dat Earth Hour wordt gehouden. Tien jaar geleden gebeurde dit alleen in Australië. Sydney zal dan ook beginnen met het licht uit doen, daarna doet iedereen dit om 20.30 uur plaatselijke tijd. In totaal doen er zo’n 7.000 steden mee aan de actie. Nederland doet sinds 2009 mee. Doe jij vanavond ook mee?

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.