Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Dit meisje is pas 9 jaar, maar heeft nu al een geweldig initiatief opgezet voor daklozen

Foto: klhoekares.com
     Dit meisje is pas 9 jaar, maar heeft nu al een geweldig initiatief opgezet voor daklozen
Like Ondertussen.nl

Jij bent al blij met een zes, werkt om geld te verdienen en ligt het halve weekend halfdood op de bank, omdat je de andere helft van het weekend te veel gezopen hebt. Khloe is misschien nog maar 9 jaar oud, maar heeft al een stuk meer karmapunten dan jij. Het meisje liep vaak langs dezelfde dakloze mensen bij haar in de buurt. Op een dag vroeg ze aan haar moeder waarom ze daar altijd zaten. “Ze vertelde het me en daar werd ik verdrietig van”, vertelt Khloe. Daarom besloot ze iets voor ze te doen. Samen met oma naait het meisje nu tasjes, waar ze noodzakelijke spullen als zeep, tandpasta, een tandenborstel en deodorant in doen. Die deelt ze dan uit aan vrouwelijke daklozen. Haar initiatief noemt ze ‘Khloe Kares‘.

Khloe’s moeder vond het in het begin niet een geweldig plan: “Je maakt je altijd zorgen als je kleine meisje zomaar op vreemden afstapt. Gelukkig is Khloe iemand waarbij mensen zich snel op hun gemak voelen. Ze stelt zich altijd netjes voor en dan vertelt ze wat ze heeft meegebracht. Ik ga toch altijd mee, dan weet ze dat haar moeder in de buurt is.” Mensen moeten niet bang voor daklozen zijn, volgens Khloe.

Ze zijn gewoon een mens, net als jij en ik.

Ogen openen

“Soms geven ze me een knuffel, soms zeggen ze ‘God bless you’ of soms bedanken ze me, maar meestal doen ze het alle drie”, zegt Khloe. “Eén vrouw zei zelfs: ‘Je laat me weer een normaal mens voelen’.” Haar moeder merkt dat Khloe’s werk niet alleen een verschil maakt voor de daklozen, maar ook voor Khloe zelf. “En ook voor haar oma en mij. Ze heeft onze ogen geopend: we zouden behulpzamer en respectvoller naar anderen moeten zijn.”

Volgend plan

Het volgende project van ‘Khloe Kares’ is een toy drive. Dit houdt in dat Khloe speelgoed inzamelt en die gaat uitdelen aan kinderen wiens ouders geen geld hebben voor mooi speelgoed. Khloe begrijpt dat niet alle kinderen zo bevoorrecht zijn als haar, dus vindt ze het belangrijk om dit ook te doen.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.