Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Dit is waarom Donald Trump van die idiote opmerkingen maakt

Foto: Getty Images/Jeff Swensen
     Dit is waarom Donald Trump van die idiote opmerkingen maakt
Like Ondertussen.nl

“Het leven is survivallen”, zegt Trump in een interview met de man die zijn biografie schrijft. “Het gaat altijd over survivallen.” En dat terwijl Trump hoog in zijn betonnen toren zit, op een hoop cash mét een geweldig uitzicht op Manhattan.

Keer op keer kijk ik hoofdschuddend toe hoe Trump wéér bewijst dat hij een idioot is. Om mijn woorden kracht bij te zetten: hij verdedigde zichzelf tijdens een ruzie met een andere man in de media met de woorden: “maar hij begon”. Komt dat je bekend voor? Oh ja, van de basisschool natuurlijk. 76 procent van de statements die Trump gemaakt heeft, zijn “mostly false”, “false” of “pants on fire” (wat betekent dat ze geen idee hebben hoe hij bij de uitspraak komt). In vergelijking: Hillary Clinton spreekt ook niet echt altijd de waarheid, maar bij haar zijn dit 29 procent van haar uitspraken.

Foto: Tumblr
Foto: Tumblr

Eerlijkheid

En toch denkt Trump dat het zijn eerlijkheid is, die hem in de problemen brengt. “Ik ben een heel intelligent persoon”, zegt hij. “Ik zou een antwoord kunnen geven dat perfect is en niemand zou er om geven, niemand zou erover schrijven.”

Of ik zou eerlijk kunnen zijn, dan wordt het een groot verhaal.

“Ik denk dat het mij helpt bij mijn politieke carrière, mensen zijn personen die politiek correct zijn zat.” Ja, Trump is bot en neemt geen blad in de mond, maar is hij echt eerlijk? Ik denk het niet. Ten eerste beweert Trump vaak dingen en zegt-ie daarna dat hij het niet beweerd heeft. Ten tweede heeft Trump cravings naar aandacht. Hij heeft het nodig, net zo hard als ieder ander mens zuurstof nodig heeft.

Aandachtsgeil

Trumps hele leven draait om macht en succes. Hij heeft een obsessie met status en beroemdheid. Niets is genoeg voor hem. De miljardair had voordat hij de politiek in ging al ontroerend goed, casino’s en zelfs modellenbureau’s. Hij verscheen in de realityserie ‘The Apprentice’. Gek om te bedenken dat deze man op 13-jarige leeftijd naar een military academy werd gestuurd om discipline te leren.

Zelfs zijn haar wordt logisch als je weet dat hij iemand is die alles op alles zet om opgemerkt te worden. Hij ziet het leven als een wedstrijd, dit is ook waarom hij zichzelf vaak als een ‘winner’ beschrijft. Mensen die hij niet leuk vindt, noemt hij ‘losers’. Trump begrijpt dat de mensen die het niet oké vinden dat hij anderen beledigt hem allang niet meer steunen. Hij begrijpt dat hij de rest van de mensen alleen maar dichter naar zich toe trekt bij elke uitspraak die hij doet.

Trump en de media

Alhoewel ik Trump niet geweldig vind, moet ik mijn stuk wel nuanceren. Door de harde uitspraken die hij doet luister ik niet meer naar de rest van zijn speech. De media is precies hetzelfde. Trump zegt dat de media liegt. Dat ze Hillary Clinton beschermen. Ze liegen niet, maar vergeten – net als ik en velen met mij – naar de rest te luisteren. “Obama is de stichter van IS”, zei Trump. Daarmee bedoelde hij niet dat hij dacht dat Obama echt de baas is van IS. Dat legt hij ook uit als je tien seconden verder luistert: “Als Obama beter zijn politieke taken had uitgevoerd, had IS nooit bestaan.” Of dat dan weer waar is valt over te discussiëren… Eén ding is zeker: de kop ‘Volgens Trump is Obama de stichter van IS’ komt natuurlijk heel anders over als je de rest van zijn statement niet kent. De media houdt van Trump, omdat zij willen entertainen. Met Trump wordt het nooit saai.

Trump is een narcist, maar eigenlijk zijn we dat allemaal. Niet in de mate van Trump, maar denk eens aan Facebook, Instagram en Snapchat: allemaal vormen van zelf-promotie. We willen allemaal speciaal zijn.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.