Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Deze patatboer heeft tientallen levens gered tijdens aanslagen in Nice

Foto: Facebook
     Deze patatboer heeft tientallen levens gered tijdens aanslagen in Nice
Like Ondertussen.nl

Bij de aanslag in Nice afgelopen donderdagavond, waarbij er minstens 84 mensen om het leven zijn gekomen, heeft de patatboer Joël Fuchs een wel heel mooie daad gedaan. Zijn zaak bevindt zich namelijk niet ver van de Promenade des Anglais, de straat waar een 31-jarige Fransman met een vrachtwagen de mensenmassa inreed. Toen Joël eenmaal doorhad wat voor gruwelijkheden er in zijn buurt aan de hand waren, wist hij meteen wat hij moest doen.

Lees ook: Cartoonisten over Nice: een schrijnend en creatieve kijk op de gruwelijke aanslag

Huilende mensen

Er renden allemaal huilende mensen langs zijn zaak en er waren veel mensen in paniek. Hij opende een toevluchtsoord door deze mensen te laten schuilen in de kelder van zijn winkel. Tot diep in de nacht heeft hij daar gezeten met allemaal wildvreemde mensen. Iedereen ging pas naar huis toen de politie de vrachtwagen, die op de mensenmassa inreed, had doorzeefd met kogels. Deze man heeft met zijn actie waarschijnlijk tientallen levens gered. Wat een held! Hij zegt:

Wat ik gedaan heb, vind ik heel normaal. Als er zoiets ergs gebeurt, moeten we zo veel mogelijk mensen proberen te helpen.

Altijd fijn om te weten dat er na zoveel ellende nog steeds ontzettend veel lieve mensen op de wereld zijn. #PrayForNice

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.