Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Any (18) doet nu eindexamens maar wordt daarna uitgezet naar Armenië

Foto: Pexels
     Any (18) doet nu eindexamens maar wordt daarna uitgezet naar Armenië
Like Ondertussen.nl

Any is 18 jaar, woont al jaren in Nederland, blokt net zo hard voor wiskunde als wij (deden) en wil graag studeren. Eén klein verschil: wij kunnen onze vervolgopleiding voortzetten, maar Any wordt waarschijnlijk het land uitgezet.

Lees ook: Hoe werkt de uitzetting van een asielzoeker precies?

De brief

De Armeense Any zou graag na de zomer beginnen aan een rechtenopleiding, maar weet niet of dit wel mogelijk is.

De brief van de immigratiedienst kan elk moment op de mat vallen.

Ze was tien jaar toen ze samen met haar ouders en haar broer Armenië ontvluchtte. De reden is niet helemaal duidelijk, maar het had te maken met een conflict dat haar vader in dat land had.

Verschillende woonplekken

Ze heeft, sinds ze in Nederland woont, altijd in verschillende opvanghuizen gewoond. Maar tot een tijdje geleden woonde ze in het dorpje Gilze, dichtbij Tilburg. Ze kwamen, nadat ze net achttien was geworden, niet meer in aanmerking voor een huis in dat dorp. Daarom woont ze nu in Eindhoven en neemt ze nog wel twee bussen en een trein om eindexamen te kunnen doen. Ze wil namelijk niet vlak voor haar eindexamen van school wisselen.

School is mijn enige houvast. Ik ben zó blij dat ik de kans krijg om hier examens te doen, juist daarom ga ik er vol voor.

Vrienden

Any spreekt niet heel vaak af met klasgenoten. Ze maakt wel een praatje met ze, maar daar houdt het dan ook vaak bij op. Ze houdt bewust een beetje afstand van haar leeftijdsgenoten.

Anders zul je zien dat ik weg moet wanneer ik net een klik met iemand heb. Dat is al vaak genoeg gebeurd.

Maar Any geeft niet op. Ze zet zich in voor Defence for Children, een organisatie dat opkomt voor de belangen van kinderen die in een vergelijkbare situatie zitten. Dat is ook precies de reden waarom ze rechten wil gaan studeren, zodat ze deze mensen nog beter kan helpen.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.