Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

21-jarige student krijgt 15 jaar dwangarbeid voor stelen van bordje in Noord-Korea

Photo by South Korean Defense Ministry via Getty Images/Handout
     21-jarige student krijgt 15 jaar dwangarbeid voor stelen van bordje in Noord-Korea
Like Ondertussen.nl

Update 16 maart:
Na zijn misdaad in een video te hebben bekend, is Otto door het Noord-Koreaanse rechtssysteem veroordeeld tot 15 jaar dwangarbeid. Noord-Korea legt buitenlanders wel vaker hoge straffen op voor kleine vergrijpen, omdat ze waardevol zijn tijdens diplomatieke onderhandelingen met andere landen.

Origineel bericht 29 februari: 21-jarige student bekent ‘ernstige misdaden’ in Noord-Korea en wordt nu aangeklaagd
We kennen Noord-Korea als een niet heel gastvrij land, waar je niet buiten je boekje moet gaan. Er gaan verhalen rond dat Kim Jong-un strafkampen zou hebben waar de concentratiekampen van Hitler niks bij waren. Reden genoeg om je te gedragen zou je zeggen.

Otto deed echter het tegenovergestelde, hij jatte een spandoek met een politieke boodschap van de muur af en wordt nu aangeklaagd. Kritiek op de regering is een absolute no-go in het land en als je je leven lief bent kun je die maar beter voor je houden. Aangezien de communistische gestoorden nogal gauw vinden dat er kritiek wordt geleverd, is het niet heel verstandig er naartoe te te gaan. Mensen uit de Verenigde Staten en Canada hebben zelfs een negatief reisadvies gekregen. De Koreanen pakken wel vaker een westerling op voor een aparte reden. Zo werden er al eerder gasten opgepakt voor vermeend spionage en het verspreiden van het christelijk geloof.

Lees ook: Noord-Korea doet stoer met succesvolle kernproef met waterstofbom en veroorzaakt flinke beving

Otto Warmbier (bovenstaande foto) werd ongeveer een maand geleden gearresteerd voor het stelen van een propagandistisch bordje. Hij zou van plan zijn geweest om deze vervolgens het land uit te smokkelen. Noord-Koreaanse media meldden dat de student het land binnen was gekomen met de bedoeling om het te vernietigen. De Koreanen laten niet met zich sollen en beschouwen de daad als een misdaad tegen de natie.

Amerika

Of hij nou gedwongen is door de Noord-Koreaanse overheid of dat Otto de waarheid spreekt, weet niemand. De 21-jarige student claimt namelijk door een kerk in Ohio gestuurd te zijn. De aanklacht luidde: ‘Otto Warmbier is gestuurd door de kerk om de idealen en motivatie van de natie te breken.’ Otto geeft nu in een emotionele toespraak toe dat hij fout zat. Hij deed er alles aan om zijn naam te zuiveren in de rechtbank en de opgelegde bekentenissen van het Noord-Koreaanse regime leken er vanaf te spatten.

Spanningen

De daad komt wel op een heel ongelukkig moment. De spanningen tussen Noord-Korea en Amerika liepen voor het incident al op. De Noord-Koreanen werden laatst op hun vingers getikt voor het uitvoeren van kernproeven. De grootmachten; Amerika, China en Rusland dreigden samen met sancties maar bleven tot dusver uit. De akkefietje met Otto komt dus zeker niet ten goede van de relatie tussen de twee landen.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.