Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Waarom onthoud je die lekkere lyrics wel en echt belangrijke dingen niet?

Foto: Pexels
     Waarom onthoud je die lekkere lyrics wel en echt belangrijke dingen niet?
Like Ondertussen.nl

Zet ‘I Want It That Way’ van de Backstreet Boys aan en ik zing zonder problemen het hele nummer mee. Maar als een collega me op maandag vraagt wat ik het weekend ervoor allemaal gedaan heb, kan ik daar geen antwoord op geven. Het feit dat ik wel vier keer gezakt ben voor mijn theorie-examen voordat ik ‘m eindelijk haalde, zegt ook wel wat. Waarom onthoud je die songteksten toch altijd zo goed en de belangrijkere dingen in het leven niet? Ik ging op onderzoek uit, in de hoop er wat van te leren.

On repeat

Geef toe: jij zet je favoriete nummer van het moment toch ook op repeat? Het begint onschuldig: je zet de radio net even wat harder als je de begintunes hoort, maar voor je het weet sta je het nummer zelf keihard te zingen onder de douche. Herhaling is de key. Dat geldt trouwens ook voor het refrein, wat je natuurlijk het beste kent.

Lees ook: Deze tijdloze nummers luisterde je vroeger en nu aan één stuk door

Herinneringen

Zet ‘Waiting For Tonight’ van Jennifer Lopez op en ik zit in gedachten weer vol spanning te wachten tot het jaar 2000 begint. Bij ‘Don’t Speak’ van No Doubt sta ik voor de spiegel een Mini Playback Show te doen. En bij ‘Ignition’ van R. Kelly komen vage beelden van schoolfeesten naar boven, waarop ik lekker sta te schuren. Zo kan ik nog wel even doorgaan en ik weet zeker dat jij ook zulke herinneringen hebt bij bepaalde nummers (alsjeblieft zeg ja!).

Rappen = rijmen

Raps zitten vol rijmen. En net als een ezelsbruggetje is een rijmpje een bekend hulpmiddel om iets beter te onthouden. Nou kan ik niet zeggen dat ik alle nummers gemakkelijk mee kan rappen, maar wél weet ik vaak het laatste woord van de zin. De zin die rijmt dus.

Fangirling

Ja ik geef het toe: de jongens en meiden van Spice Girls en Backstreet Boys waren toentertijd alles voor me. M’n kamer hing vol posters, ik wilde alles over ze weten en liep rond op plateauzolen en in shirts met foto’s erop. Als je je ergens in interesseert besteed je er tijd aan en blijft het langer plakken!

Maak ook: Quiz: hoe goed ken jij de lyrics van ‘Sorry’ van Justin Bieber?

Dus, heb je moeite om bepaalde informatie (voor je studie bijvoorbeeld) te onthouden, volg dan de bovenstaande stappen. Of maak er een liedje van, nog makkelijker. 😉

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.