Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

‘Pepperspraybende’ verpest het grote Daydream Festival in België

Foto: WeAreTheNight.com/Christ Clijsen via Daydream Festival Press Kit
     ‘Pepperspraybende’ verpest het grote Daydream Festival in België
Like Ondertussen.nl

Daydream Festival in Lommel, net over de grens met België, is een gigantisch feest. Zo’n 42.000 bezoekers, waaronder veel Brabanders, kwamen afgelopen weekend weer langs om flink kapot te gaan op de 6e editie. Maar deze keer kwamen een flink aantal bezoekers terug van een koude kermis, of ja… festival. Op de tweede en laatste dag, zaterdag, moesten tientallen festivalbezoekers met irritaties aan de ogen en luchtwegen behandeld worden, nadat een criminele bende met pepperspray bezoekers probeerde te beroven. Een flinke downer dus om mee te eindigen.

Lees ook: XITE zoekt festival-liefhebbers (jou dus) om voor ze te vloggen en meer

Uit de hand gelopen

Het feest liep als een tierelier, maar aan het einde van de avond leek het in één van de tenten uit de hand te lopen. Eén van de criminelen pakte daarom een busje pepperspray en spoot in het rond. Ik weet niet of je ooit pepperspray in je gezicht hebt gekregen, maar dat spul is heftig. Veel bezoekers moesten zich meteen laten verzorgen door medewerkers van het Rode Kruis. Zo ook Anouk (18) uit Bergeijk: “Ik kwam hoestend de tent uit en had flinke ademhalingsproblemen. Nu gaat het wel weer, al heb ik nog last van mijn keel gehad.”

Ik kan wel zeggen dat mijn avond helemaal verpest was.

Ja, dat is wel te begrijpen Anouk. De tent moest volledig ontruimd worden. Mensen belandden op de EHBO, soms zelfs aan het infuus: “Flink aanpakken, die verziekers. Mijn zoon is een van de slachtoffers die twee uur lang op de EHBO heeft gelegen. Aan het infuus, nog wel”, vertelt William uit Valkenswaard.

Boos

De organisatie van Daydream en de Belgische politie houden er sterk rekening mee dat de daders in een groep werkten en de bedoeling hadden om festivalgangers te beroven. “We begrijpen heel goed dat dit voor onze bezoekers geen leuke ervaring is geweest”, erkent een woordvoerder van Daydream. Veel bezoekers zijn niet blij met de organisatie. Want hoe komen zij binnen met pepperspray? Dat vragen velen zich af.

Anouk: “Dit had voorkomen kunnen worden door de jassen en tassen bij de ingang uitvoeriger te controleren. Veel tassen van mijn vrienden zijn door de beveiligers niet eens bekeken. Dat kan echt niet op zo’n groot festival. Ik baal echt ontzettend dat mijn avond nu naar de klote is gegaan.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.