Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Het Eurovisie Songfestival voor mensen die niks moeten van het liedjesfestijn

Foto: Nigel Treblin/Getty Images
     Het Eurovisie Songfestival voor mensen die niks moeten van het liedjesfestijn
Like Ondertussen.nl

Ieder jaar is weer dat Eurovisie Songfestival. Ik hoor er van alles over en ik weet wel wat ze doen (zingen, duh), maar verder weet ik er vrij weinig vanaf. Misschien komt het omdat Nederland best wel zuigt. Ze hebben namelijk pas vier keer gewonnen, en de laatste keer was in 1975. Toch wringt er iets dit jaar. Douwe Bob is onze inzending en hij is blijkbaar ontzettend populair bij songfestivalliefhebbers en bij de buitenlandse pers. Als je het liedje nog niet gehoord hebt, hier is ‘ie:

Ik weet wat je denkt. Normaal zijn die Eurovisie Songfestival nummers toch zo irritant dat je oren er van gaan bloeden? Klopt, meestal krijg je er Van Gogh neigingen van, maar dit nummer is best wel prima.

Wat gaan we doen vanavond?

Dus vanavond doen er 26 landen mee met de finale van het songfestival in Zweden. Het begint om 21:00 op NPO 1, en gelukkig is Bobbie als derde aan de beurt. Het is dan ook het enige boeiende deel tot de uitslag, want wie wil nou werkelijk landen als Georgië en Cyprus met een mislukt accent een schijtnummer uitschreeuwen dat uiteindelijk toch niet wint?

Een beetje na middernacht komt dan de uitslag. De puntenverdeling is dit jaar aangepast. Het is een hoop gedoe maar het komt erop neer dat elk land nog steeds punten mag weggeven. 1 tot en met 8, 10 en 12. Maar dit mogen ze dit jaar twee keer: een keer van de vakjury, en een keer van de stemmers thuis. Dan weet je dat ook weer, maar het enige boeiende is natuurlijk dat Douwe Bob wint voor het vaderland.

Voor iedereen die, net als ik, geen zak geeft om het Eurovisie Songfestival maar waarbij het wel begint te jeuken doordat je overal dingen leest over Douwe Bob, let op: alles is beter met vrienden. Onze man heeft ook wel een beetje steun nodig, dus pak een biertje, een wijntje of wat sterkers en wat buddies, en kijk OF stem in ieder geval op hem. Want als we winnen mogen we het volgend jaar organiseren. Wacht, waarom is dat ook weer goed?

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.