Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Column B-Brave: “Midden in de setlist moesten we ons optreden afkappen”

Foto: Instagram/ceesschenk
     Column B-Brave: “Midden in de setlist moesten we ons optreden afkappen”
Like Ondertussen.nl

Afgelopen weekend was het super lekker weer in Nederland, behalve in het zuiden van het land. Toen B-Brave aan het optreden was, kregen ze via hun oortjes te horen dat ze vroegtijdig moesten stoppen. Kut voor de fans, maar natuurlijk ook voor hunzelf. Dioni, Cassius en Jai geven je een kijkje achter de schermen:

Het is zondag 5 juni 2016 en het is zo’n 24 graden in Amsterdam. Zoals bij elke show wordt iedereen één voor één opgehaald door onze tourmanager, voordat we richting de locatie van onze boeking gaan.

Lees ook: B-Brave wordt volwassen, dus hun muziek ook: “Het is wel een risico”

Vandaag is onze eindbestemming het stadje Hulst in Zeeland (dit ligt op het meest zuidelijke puntje van Zeeland tegen België aan), voor het festival Vestrock Jr. De gehele heenrit duurt zo’n vier uur, maar gelukkig wordt er veel gesproken, gelachen, gezongen en gedeeld, waardoor de tijd heel snel voorbij gaat.

LOL onderweg

A photo posted by Cees Schenk (@ceesschenk) on

De route naar Hulst leidt ons een stuk door België, wat voor ons inhoudt dat er een half uur lang geen telefoons gebruikt worden en dus de Vlaamse radio aangaat. Onderweg merken we al dat het erg grauw weer wordt en bij aankomst vallen zelfs al de eerste regendruppels. Ons ongeluk ligt om de hoek, wanneer duidelijk wordt dat bij onze aankomst het weer compleet is omgeslagen, van 24 graden naar een stormachtige bui waarbij er zelfs sprake is van code oranje.

Maar we hebben nog even tijd en hebben een meet & greet met Ashley, een 17-jarige fan die ongeneeslijk ziek is. Haar moeder had ons management gemaild om te vragen of het mogelijk was ons te ontmoeten.

Natuurlijk doen we dat, dat vinden we heel belangrijk.

We nemen even de tijd om met Ashley te kletsen, foto’s te maken en handtekeningen te zetten. Eigenlijk wil je daar al je tijd in steken, uren met haar zitten om te kletsen, maar helaas tikt de tijd door en moeten we over 15 min optreden dus gaan we door.

Op weg naar het podium begint de storm echt van zich te laten zien en begint het heftig te regenen. Binnen tien minuten is het volledig volgepropte veld voor het podium leeggelopen, maar onze echte diehard Braviours laten zich niet kennen door de regen! Zo’n tien minuten voordat we met onze show beginnen klaart het weer een beetje op, waardoor de meeste mensen zich weer meldden bij het podium. Alles lijkt goed te gaan, totdat er tijdens onze show een enorm harde storm opduikt, die zo heftig is dat de organisatie ons via de oortjes die we in hebben laat weten dat we het optreden moeten gaan afronden, midden in de setlist.

Zoiets is voor onze fans natuurlijk enorm balen, maar voor ons ook.

Wij komen om een show voor onze fans te geven en hebben daar ook enorm veel zin in. Maar veiligheid gaat voor alles. En omdat onze tourmanager weet dat onze fans niet weg zullen gaan, moeten wij voor hun veiligheid weg. Gelukkig was dit pas de eerste keer dat zoiets ons gebeurde.

#Repost @ceesschenk B-Brave in Hulst.

A photo posted by B-BRAVE (@bbraveofficial) on

Na vijf nummers ten gehoren gebracht te hebben, moeten we dus helaas het podium verlaten en de heren van de organisatie het podium aanbieden. Terwijl we backstage al onze geluidsapparatuur inleveren, horen we dat de gehele programmering van het festival een uur wordt uitgesteld. De meeste mensen trekken al richting de uitgang en ook wij vertrekken in de enorme hoosbui naar onze kleedkamers. Eenmaal aangekomen zijn we helemaal doorweekt, en kleden we ons snel om. We zoeken de warmte op in onze tourbus en het wordt al snel duidelijk dat het spel er op zit en we onze reis naar huis zullen starten.

Thanks Hulst! Jullie gingen heerlijk op #OneNightStand. X

A photo posted by B-BRAVE (@bbraveofficial) on

B-Brave is gasthoofdredacteur van Ondertussen.nl, dus deze week bieden ze je een kijkje in hun leven! Dit was een van de prijzen die ze kregen toen ze De Jonge 100 2015 Award binnen de categorie Idols wonnen. 

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.