Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

B-Brave wordt volwassen, dus hun muziek ook: “Het is wel een risico”

Foto: Instagram
     B-Brave wordt volwassen, dus hun muziek ook: “Het is wel een risico”
Like Ondertussen.nl

Of je er nou van houdt of niet: je kan niet om B-Brave heen. Terwijl de media ze vaak afschilderen als de typische boyband, zit er veel meer in de jonge Kaj, Cassius, Samuel, Dioni en Jai. Wanneer ik ze bezoek bij hun managementbureau in Amsterdam is het duidelijk waarom dit beeld bestaat. Verse outfits, nette kapsels en de hardste schoenen, je kent het wel. Maar er is ook een onmiskenbare drive die van de jongens afstraalt. Een creatieve drift die de muziekgroep in een nieuwe richting duwt. Een meer volwassenere richting. Maar het podiumbeest-gehalte verliezen ze niet.

Met hun nieuwe single ‘One Night Stand’ en nog nieuwere EP ‘LOS’ groeien ze mee met zichzelf. Toen ze drie jaar geleden begonnen en faam vergaarden met X-Factor waren ze nog jonkies, niet ouder dan 17 jaar oud. Inmiddels zijn de jongens tegen de 20: “Daar wil je je naar gedragen. Dan voelt het ook echter en natuurlijker.” Wanneer de jongens hun verhaal doen, merk je goed dat deze paar jaren een grote invloed heeft gehad op hun emotionele en muzikale ontwikkeling. Vol overtuiging, met richting die je normaal pas ziet in veteraanartiesten. “Je wordt ouder en je stijl, je interesses veranderen.”

Het moet toch kloppen met wie je bent.

“Gelukkig zitten we alle vijf op één lijn waardoor we met z’n allen muziek kunnen maken die we tof vinden. We zijn gegroeid in onze samenwerking ook, echt ouder geworden. Onze sound is nu heel erg veranderd”, vertelt Samuel. Het is een hele switch, zegt Dioni.

B-Brave | Photography: @kasimir_szekeres MUA: @naimaevebeauty Styling : @giovannilaisina

Een foto die is geplaatst door B-BRAVE (@bbraveofficial) op

Switch

Een switch die blijkbaar aanslaat. Ze doen het dan ook niet alleen voor zichzelf, ook al is de reactie van fans heerlijk. Het werkt “als drugs”, zegt Cassius:

Je krijgt zoveel terug van de mensen die ernaar luisteren.

“Je wilt je verbreden, meer mensen aanspreken”, legt Kaj uit. “Niet alleen voor jezelf, maar ook omdat mensen dat leuk vinden.” ‘One Night Stand’ ging snoeihard op de online lijsten en de clip krijgt ook pittig veel views op YouTube. Die positieve reactie op hun visie voelt natuurlijk goed. Een volmondige ja klinkt door de groep, Dioni: “We krijgen ook veel Snaps enzo van enthousiaste mensen die ons nummer op veel plekken langs horen komen. Het gaat heel hard, gelukkig.”

Gelukkig wel inderdaad, want in het diepe springen is toch risico nemen. Cassius: “Tof dat het in ieder geval wordt gewaardeerd. Het was echt 50/50, want mensen kennen ons natuurlijk van de ‘jongere’ nummers. Dan kan dit toch wel echt een shock voor sommigen zijn.” Ook voor de ouders van sommigen. Dioni vertelt lachend: “Mijn vader vond het helemaal niks. Hij vindt het nummer hartstikke leuk, maar de clip en alles is hem een beetje too much.” De groep grinnikt. Ze blijven jonge gasten hè.

#Repost @bbraveofficial One Night Stand ft. Sevn Alias #1 on spotify’s Global Viral Chart!!! Thank you #OneNightStand

Een video die is geplaatst door Samuel Leijten (@samuelypl) op

Durven

Zo’n enorm risico is het natuurlijk ook weer niet, ze weten goed wat ze doen. Maar erna echt terug kan niet meer. Jai weet dat risico’s nemen ook hele goede effecten kan hebben: “Je trekt sowieso publiek en interesse als je durft, als je waagt, als je stappen zet.” Het verplichte ‘be brave’ grapje wordt gemaakt, die stiekem toch wel heel grappig is. Zeker als getypeerde boyband levert dit veel op. “Boybands worden vaak in een hokje geplaatst, alsof ze alleen maar een bepaald soort muziek maken. We laten zo zien dat we ook andere dingen kunnen. Dat is tof, die combinatie van switch in muziek tóch aan het klassieke labeltje boyband te koppelen. Dat valt meteen op”, vertelt Dioni.

Die stap is al een tijdje in the works. Maar je kan niet opeens over. “Precies op het juiste moment hebben we die stap gezet”, denkt Kaj.

Niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg.

Het past inderdaad goed bij de huidige muziekwereld. Maar ook gewoon bij zijzelf. En dan mag je best ambitieus zijn, en dat zijn de jongens zeker. Een tweede EP in de nieuwe richting kun je aan het einde van het jaar wel verwachten, in Nederland willen ze meer festivals knallen en ook internationaal worden er grote stappen gezet. B-Brave begint ook al naam te maken zover als Indonesië en Amerika. Met een Nederlandstalig nummer. “We weten nu wat we kunnen bereiken en we willen er alles op alles zetten om er van te genieten. En verder te komen natuurlijk.”

Daarom zullen er ook zeker Engelse nummers uitgebracht zullen worden, en gaan ze flink optreden in het buitenland. Deze zomer gaat de band los in Indonesië om hopelijk vervolgens Azië in te gaan, en verder. Samuel: “Ik zei het bij de eerste auditie al.” Lachend gaat hij verder: “Stonden we heel lullig op tv te zeggen dat we de wereld gingen veroveren.” Grinnikend zegt hij: “Maar ondertussen…”

Double the trouble during our rehearsal.. #OneNightStand #los

Een video die is geplaatst door Dioni Jurado-Gomez (@officialdioni) op

Creatief blijven

Ook na hun muziekcarrière zullen ze creatief blijven. Ze noemen zichzelf dan ook echt entertainers. Of het nou optreden blijft zoals bij Jai, “de studio en het podium zijn mijn tempel”, of ergens anders in de business zoals bij Dioni. Showbusiness, entertainen en creativiteit zit duidelijk in de jonge artiesten.

De reactie van het publiek is gewoon onbetaalbaar.

Aldus Dioni. “Je geeft jezelf helemaal bloot, daar komt de kick vandaan. Jezelf blootgeven om mensen te vermaken.”

Dan weet je dat het goed zit bij een artiest. Het draait bij B-Brave duidelijk om de creativiteit en om mensen blij te maken met hun muziek. Ook al zijn de feestjes ook leuk meegenomen natuurlijk. Jonge jongens met een doel en een motivatie om dat doel te halen. Daar houden wij wel van bij Ondertussen.nl. Daarom zijn zij deze week gasthoofdredacteur, een van de prijzen die ze wonnen bij de Jonge 100 Awards 2015 in de categorie ‘Idols’. Vergeet dus niet dagelijks de website te checken ;-). 

Vrijdag 27 mei brachten Kaj, Cassius, Dioni, Jay en Samuel hun hun EP uit genaamd ‘LOS’.  Met song titles als ‘On Fire’, ‘Klaar Voor Je Body’, en ‘Door Rood’ laten zij horen hoe zij een volwassener weg zijn ingeslagen. Zondag 12 juni is de releaseparty in de Melkweg in Amsterdam.

#ONENIGHTSTAND ft. @yrnalias Going VIRAL on @spotify !! thank you!

Een video die is geplaatst door B-BRAVE (@bbraveofficial) op

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.