Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Waarom we op ons 18e massaal uit huis gaan

     Waarom we op ons 18e massaal uit huis gaan
Like Ondertussen.nl

Op m’n 18e ging ik uit huis. Ik had een jaar daarvoor m’n havo-diploma binnen gehaald, was gestart met een studie, weer gestopt, ben naar Den Haag verhuisd om in een restaurant aan het strand te gaan werken en ging toen de wereld rondreizen. Daarna ben ik nooit meer naar ‘huis huis’ teruggekeerd. Niet gek, want als je eenmaal van de vrijheid hebt geproefd, wil je niet meer terug. En zo veel jongeren met mij.

Lees ook: Twee twintigers over hoe hun tussenjaar heeft uitgepakt

Vrijheid = blijheid

Uit onderzoek, dat wij in opdracht van Marktplaats onder 500 jongeren in de leeftijd van 17 t/m 25 jaar deden, blijkt namelijk dat de gemiddelde leeftijd waarop jongeren uit huis gaan 18 jaar is. 40% noemt vrijheid daar als belangrijkste reden voor. Jongeren die toch nog wat langer thuis blijven wonen, geven ‘te duur’ als hoofdreden.

Lees ook: 6 tips om op kamers te kunnen (blijven) wonen, ondanks de torenhoge kosten

Toch zit er qua leeftijd wel degelijk verschil tussen jongens en meiden. Maar liefst 90,8% van de meiden verlaat het ouderlijk huis voor hun 20e. Van de jongens woont dan ruim 22% nog thuis. Het feit dat het wel lekker makkelijk is om thuis te wonen, wordt door 26% van de jongens als belangrijkste reden gezien.

Pop-up studentenkamer met uitzicht

Gisteren vond ‘Spot M’ plaats in de A’DAM Toren in Amsterdam: een pop-up studentenkamer ingericht met spullen van Marktplaats. Om te laten zien dat er ook veel studentenkamers op Marktplaats te vinden zijn (het afgelopen jaar steeg het aanbod met 20%), konden studenten vanaf het uitkijkpunt Amsterdam scannen. Zo konden ze zien waar en tegen welke prijs kamers worden aangeboden.

Check hier het verslag van het event, waar wij bij waren om een aantal vragen te beantwoorden:

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.