Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Waarom je een leuke avond niet moet laten afhangen van het wel of niet scoren

     Waarom je een leuke avond niet moet laten afhangen van het wel of niet scoren
Like Ondertussen.nl

Soms loop ik een rustige tent binnen. Vaak omdat het nog vroeg is en het volk pas later begint aan de avond, maar ik wil gratis naar binnen. De openings-DJ haalt er alles uit wat erin zit – niet veel. Er staan wat feestgangers langs de lijn, inclusief hun wodka Spa Rood. Het is een troosteloos schouwspel. Mannen en vrouwen nemen hun positie in en komen hier niet meer vandaan. Niemand danst, de DJ huilt een beetje. Het laat het publiek koud. Deze zal enkel een vleugje van vreugde weten te vergaren indien er wordt gescoord. Wanneer de iPhone een nieuw nummer rijker wordt, de lippen van een vreemde worden geraakt, er geneukt wordt.

Sip naar huis

Hier herken ik mezelf best in. Bed netjes opgemaakt voor ik wegging, want wie weet trok ik een meisje mee naar huis. Die hoop was er. Stond ik dan even later, in dat donkere hol genaamd een club, half lam om me heen kijkend of er een chick was die oogcontact zocht. Of me bij de arm greep. Of in m’n bil kneep. Maar dat gebeurde negen van de tien keer niet. Niet gezoend, niks geregeld. Alleen naar huis. Sip naar huis. Gefaald. Het was geen geslaagde avond.

En dat herken ik ook in de mensen om me heen. Die balen wanneer er niks geregeld is op de dansvloer. Die hun plezier laten afhangen van het feit of er vrouwelijke – of mannelijke – aandacht is. Op zoek naar het geluksmoment dat zich ‘oogcontact’ noemt. Want yes, dan kan je er op af. Of niet. Spannend. Misschien succes, misschien afgewezen. Kut. Wat dan? Misère. Moeder bellen.

Dab

En begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind contact met een meisje ook leuk. Het is echter niet meer de reden voor mij om uit te gaan. Het verkrijgen van een potentiële bedpartner hoeft niet de reden zijn om te partyen. Uitgaan is een gelegenheid voor het maken van plezier. Een toffe tijd hebben met vrienden, leuke interacties met vreemden en een beetje huilen als de Jäger-trein weer stopt op jouw halte. Voor mij is dansen hierin een belangrijk aspect. Althans, bewegen – eigenlijk vooral dabben. Dansen is leuk, sociaal, identificerend. Het is een toonbeeld van zelfvertrouwen en maakt het luisteren naar muziek tevens leuker.

Topavond zonder diegene

Wat ik jammer vind, is dat negen van de tien keer mensen zo ingetogen zijn*. De zaal afstarend met in de ogen wanhoop nader dan geluk. Zonde! Het is toch honderd keer leuker om jezelf te laten gaan? Je hoeft op niemand indruk te maken als je tevreden bent met hoe jij je voelt en of jij het naar je zin hebt, met vrienden of vreemden. Dat je dan met je toekomstige ex in bed belandt, is een leuke bijkomstigheid. Die topavond heb je ook zonder diegene. En is het overigens niet zo dat we allemaal vallen op mensen die dansen? Dus denk je inderdaad dat de enige mogelijkheid op geluk het regelen van een bedpartner is, zal je wellicht sneller slagen wanneer je wél danst.

Dus, ga dansen, Jäger drinken en sick veel plezier hebben in het uitgaan. Trek je eens niet zo veel aan van wat anderen denken. O, en excuses voor het projecteren van mijn perceptie van plezier. Mocht jij gelukkiger worden van stilstaan, staren en proberen te regelen, be my guest.

*Dit is sterk afhankelijk van de tent waar je bevindt en het type feest. Er heerst bijvoorbeeld een andere sfeer bij tenten op het Leidseplein dan bijvoorbeeld bij Roest, waar mensen losser en opener zijn naar mijn mening.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.