Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Tugrul (26) zorgt met Frisse Kater voor schone kamers na wilde huisfeesten

Foto: Flickr/FrisseKater
     Tugrul (26) zorgt met Frisse Kater voor schone kamers na wilde huisfeesten
Like Ondertussen.nl

Huisfeestjes zijn de bom. Maar dat zelf een huisfeestje geven soms net iets minder leuk is dan naar er een toe gaan, is meestal iets waar je de volgende ochtend pas achter komt. Als je dan vanuit je (hopelijk nog) schone slaapkamer over de plakkerige vloer moet lopen op weg naar de wc. En hier vervolgens genoeg ranzige dingen tegenkomt, waardoor de drank van de avond ervoor er weer bijna uitkomt.

En daarna begint eigenlijk de grootste ellende: het hele huis schoonmaken. En ik spreek uit ervaring dat dit toch elke keer weer een hels karwei is. Tugrul wist daar wel raad mee: hij besloot alle brakke studenten te helpen met het schoonmaken van hun huis na een heftig huisfeestje. Kan jij de volgende keer dus gewoon zonder zorgen weer zo’n fissa organiseren.

Tugrul (26) was 24 toen hij begon met Frisse Kater. Op dit moment, twee jaar later, heeft hij zes werknemers in dienst. Wij werden natuurlijk wel benieuwd naar de ondernemers achter dit bedrijf, en besloten ze een paar vragen te stellen.

Hoe kwam je op het idee?

“Ik las over een feestschoonmaakdienst in Amerika en dacht toen: waarom doen we dat in Nederland niet? Het leek me het proberen waard en zodoende ben ik Frisse Kater begonnen. Het begin was er toen, maar meer ook niet. We hadden bijvoorbeeld geen ondernemingsplan of strategie. Dat was eigenlijk een bewuste keuze omdat ik van nature iemand ben die alles altijd tot aan het laatste detail moet analyseren.

Ik besloot daarom maar eens ‘gewoon te beginnen’, anders zou het er nooit van komen.

En hoe ben je toen verder gegaan?

“Ik ben iemand die niet van geld lenen houdt. Met mijn gespaarde 300 euro heb ik het bedrijf eigenlijk opgezet. Van dat geld ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan, heb ik het bedrijf ingeschreven en een domeinnaam gekocht. Vervolgens heb ik een paar duizend flyers laten drukken en wat huis-tuin-en-keuken schoonmaakmiddelen ingekocht. Via mond-tot-mond reclame werd mijn dienst steeds bekender. De stijgende inkomsten gebruikte ik om weer verder te investeren en om betere spullen te kopen.”

Waar ik eerst goed moest opletten wat ik kocht, speelt de prijs van de producten nu geen rol meer.

“In het begin stelde het bedrijf eigenlijk nog maar weinig voor. Van schoonmaken had ik geen kaas gegeten en het beschikbare budget was zo minimaal dat ik bijna geen kant op kon. Maar als rasechte optimist ben ik op goed geluk aan de slag gegaan en kreeg ik binnen een week al heel veel media-aandacht. Nog voordat ik ook maar één klus had gedaan! Zodoende kreeg ik mijn eerste paar klanten en via hen is het balletje steeds verder gaan rollen.”

In het begin was het een behoorlijk amateuristisch schoonmaakbedrijfje, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een professioneel schoonmaakbedrijf.

Hoe anders zijn deze klussen dan een ‘gewone’ schoonmaak?

“Bij ons bestaat er eigenlijk niet zoiets als een ‘gewone’ schoonmaak. We worden ingeschakeld als er een echt probleem is en klanten hulp van professionals nodig hebben. Iemand met verstand van zaken. De problemen die we tegenkomen zijn heel verschillend. De ene keer ben je bezig met een woning schoon te maken na een intens huisfeest, de volgende dag reinigen we een restaurant dat jarenlang niet goed is schoongemaakt.”

Wat is het meest bizarre dat je ooit bent tegengekomen?

“We zijn al heel wat bizarre en extreem smerige dingen tegengekomen, maar er is één klus die ons altijd bij zal blijven. Een tijd geleden huurde een jongedame ons in om haar appartement schoon te maken. Eenmaal aangekomen groette ze ons vriendelijk bij de deur en vertrok ze vervolgens naar de bibliotheek.”

Toen we binnenkwamen zagen we een recentelijk gebruikte vibrator op de bank liggen.

“Daarnaast lag een fles glijmiddel, een waterpijp en wat drugs. Zoiets zullen we waarschijnlijk nooit meer meemaken en daarom is dit juist een klus die ons altijd bij zal blijven.”

En als ik nou zelf een feestje ga geven komend weekend, hoe huur ik jullie dan in en wat gaat ’t me kosten?

“Je kan ons inhuren via de website frissekater.nl, door ons te bellen of door een berichtje te sturen via WhatsApp. De prijs van het schoonmaken is vanaf 96 euro voor een 2 uur-durende schoonmaak met twee schoonmakers. Als je wilt dat we binnen 24 uur komen kan dat natuurlijk gewoon geregeld worden voor een iets hogere prijs.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.