Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Project Happiness: uit je comfortzone stappen is doodeng, toch ga ik het doen

     Project Happiness: uit je comfortzone stappen is doodeng, toch ga ik het doen
Like Ondertussen.nl

Toen ik dertien jaar oud was, had ik een spleet van hier tot Tokio tussen mijn voortanden. Ik had een pony om de pukkels op mijn voorhoofd te verbergen, maar soms werd-ie iets te lang en hing de pony voor mijn ogen. Ik droeg kleding die net niet hip was en was daarbij ook nog eens mollig. Je snapt het wel, ik ben nog nooit in mijn leven echt one of the cool kids geweest – dat vond ik vroeger erg, tegenwoordig weet ik dat niemand zo cool is als ze zich voor proberen te doen. We zijn nu acht jaar verder en ik zou mezelf niet meer herkennen in het meisje dat ik hierboven beschreef. Alhoewel, helemaal niet is een leugen. Ik ben nog steeds fucking onzeker. En hoe meer ik me dat besef en er met vrienden over praat, realiseer ik me dat iedereen onzeker is. Misschien niet in de mate waarin ik onzeker ben. Maar zeker toch wel ergens een beetje.

Door die onzekerheid heb ik sterk de neiging om in mijn comfortzone te blijven, daar waar het het veilig is. Maar uit onderzoek blijkt dat je juist uit je comfortzone moet stappen om maximaal te kunnen presteren. In andere woorden: ik heb altijd het gevoel dat er meer in het leven zit, dan dat ik eruit haal. Alsof het leven zo snel voorbij gaat, dat ik er niet meer van kan genieten.

Lees ook: NL is een heel gelukkig land, waarom lijken we dan met z’n allen niet zo gelukkig?

Foto: Giphy.com
Foto: Giphy.com

Waarom ga ik dan vrijwillig in mijn broek schijten?

Het is niet dat ik ongelukkig ben. Zeker niet. Ik woon samen met mijn vriend (lees: mijn persoonlijke cheerleader, eentje die het niet kan laten om de hele dag sarcastische grapjes te maken). Ik studeer – als het goed is – over een half jaar af. Ik werk bij Ondertussen.nl, waar ik geld krijg voor mijn allergrootste hobby: schrijven. En daarnaast schrijf ik ook nog verhaaltjes op mijn blog, over small talk bijvoorbeeld – de kapper praat zoveel omdat zij je probeert af te leiden van het feit dat ze eigenlijk je haar te kort knipt. Misschien ben ik dus wel gewoon een verwend nest.

Toch stel ik vaak doelen voor mezelf op, die ik dan vervolgens niet eens probeer om te halen. Toch verander ik (te snel in ieder geval) in een snauwende bitch, terwijl dat op dat moment nergens voor nodig is. En toch heb ik dagen waarop ik helemaal instort, waarbij ik al moe word bij de gedachte om iets te doen.

Toen ik het boek The Happiness Project van Gretchen Rubin las, zag ik dat zij precies hetzelfde had en besloot ik dat het tijd was voor verandering. In haar boek beschrijft zij hoe ze in twaalf maanden probeert om gelukkiger te zijn. In januari ruimde ze haar hele huis op, in februari pakte ze haar huwelijk aan… Ga zo maar door.

#Project Unicorns and Rainbows

Mijn project is anders dan dat van Gretchen. Ik wil meer uit mijn eigen leven halen, dus stel ik mezelf elke maand twee challenges. Ik ben bijvoorbeeld een tutje en ga ein-de-lijk eens een kickboksles doen. Ik ga vrijwilligerswerk doen. Een week lang helemaal niet zeuren tegen mijn vriend (hij ziet de rommel gewoon niet, of zo). En ik ga mijn manuscript naar een uitgeverij sturen (nee heb je, ja kun je krijgen). Het worden dingen die ik altijd moeilijk heb gevonden om te doen, buiten mijn comfortzone, dingen die ik altijd voor me uit heb geschoven. Zo van: ‘Dat kan altijd nog’. Als je wil kan je, vanaf nu, elke maand een artikel lezen over mijn Project Unicorns and Rainbows – of uhm, Project Happiness. Ik zou het heel tof vinden als ik jou kan inspireren om ook wat vaker uit je comfortzone te stappen. It ain’t gonna be pretty. Het wordt doodeng. Maar hopelijk wél de moeite waard.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.