Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Meer Nederlandse studenten bieden zich aan als sugar baby door wegvallen studiefinanciering

Foto: Tumblr.com/mrsgossard
     Meer Nederlandse studenten bieden zich aan als sugar baby door wegvallen studiefinanciering
Like Ondertussen.nl

Het is er voor studenten allemaal niet makkelijker op geworden in Nederland door het wegvallen van de studiefinanciering. Sommige studenten hebben er daarom voor gekozen een extra baantje te nemen of om volledig bij te lenen. Anderen zijn liever lui dan moe en laten zich in de watten leggen door een zogenaamde sugar daddy. Het aantal Nederlandse studenten dat dit doet is in het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van sites die bemiddelen in afspraakjes tussen sugar daddies en sugar babies.

Sugar dating: gezelschap in ruil voor geld

Het principe is simpel: een sugar baby houdt een sugar daddy gezelschap en krijgt daar geld voor terug. Vaak gaat het om ietwat oudere succesvolle zakenmannen of zakenvrouwen, die geen tijd hebben om een relatie te onderhouden, maar wel genieten van gezelschap. Deze leggen contact via websites als SeekingArrangement om jonge jongens of meiden goed in de watten te leggen. Het concept bestaat in Amerika al tientallen jaren, maar is in Nederland nu erg in opkomst.

Lees ook: Chick (19) heeft het gehad met onvolwassen jongens dus pakt 11 sugardaddies

Groei aantal sugar babies in Nederland

Sinds in Nederland het nieuwe leenstelsel is ingegaan, heeft sugar dating een flinke groei doorstaan. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf SeekingArrangement telde in februari van vorig jaar nog ‘slechts’ 15.000 Nederlandse leden, dit is inmiddels gegroeid naar 21.000. De woordvoerster Angela Jacob Bermudo zegt:

Volgens onze gegevens zijn 4.038 daarvan student, bijna een kwart van het totale aantal sugar babies.

Taboe doorbreken

In Nederland is het fenomeen momenteel nog een groot taboe. De 20-jarige Kim Musk (foto) uit Wormer wil dit taboe doorbreken en legt uit hoe het zit. Kim studeert voor managementassistent en doet al enige tijd aan sugar dating. Ze zegt: “Momenteel heb ik drie jaar een vaste suikeroom, die mij regelmatig verwent met allemaal leuke cadeautjes zoals Swarovski-sieraden, Pandora, schoenen, dure tassen, make-up en meer. Soms krijg ik ook gewoon geld en dit gebruik ik dan om meer van dat soort dingen te kopen, want daar ben ik gek op.”

100 euro per afspraakje

Met een afspraakje verdient Kim honderd euro:

En dan ga je ook nog op zijn kosten uit eten in een luxe restaurant of lekker shoppen.

Ze trekt wel duidelijk een grens: “Veel suikerooms zijn getrouwd en willen ook meer. Het is lastig om een goede suikeroom te vinden, omdat ze bijna allemaal uit zijn op zoenen, seks en meer. Dat gaat mij te ver. Ik doe niet aan intiem contact en ben er alleen voor de gezelligheid.”

Volgens Kim is het niet voor iedereen geschikt:

Maar als je er goed mee om kan gaan en een goede gesprekspartner kan zijn, dan zitten er erg veel voordelen aan.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.