Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Het maken van foodfoto’s is ondergewaardeerd en wel hierom

Foto: Agnès
     Het maken van foodfoto’s is ondergewaardeerd en wel hierom
Like Ondertussen.nl

Ik ben een fervent maker van foodfoto’s. Jep, I just said that. Ik kom er voor uit, in een tijd waar je juist meer gewaardeerd wordt als je zegt dat het een stom fenomeen is.

Bekijk ook: IKEA laat met geweldige video zien hoe ze vroeger foodfoto’s zouden maken

Maar ja: mijn telefoon staat vol met foto’s van mijn maaltijden, en altijd als er mensen bij me komen eten krijg ik complimentjes over hoe mooi mijn gerechten er uitzien. Dat ik een blog moet beginnen is me ook al een paar keer gezegd. Toch staat mijn Instafeed niet vol met foodfoto’s. Sociale druk, zullen we maar zeggen. 😉

Waarom ik toch foto’s blijf maken

Ten eerste omdat mijn eten drie keer lekkerder smaakt als het er mooi uit ziet. Tuurlijk, in je maag ziet het er allemaal hetzelfde uit. Maar dat zie ik toch niet? Ten tweede werkt koken als ontspanning voor mij, en door het er mooi uit te laten zien neem je er net even wat meer de tijd voor. Ook motiveert het me altijd (nee oke, niet altijd) om volwaardige gerechten te maken, ook als ik alleen eet. Want hoe makkelijk is het dan om gewoon maar wat restjes op je bord te gooien, of wat boterhammen te smeren? Daarnaast is het super handig, want als ik even geen inspiratie voor een lekkere maaltijd heb, scroll ik m’n fotogalerij door om te kijken wat ik eerder allemaal heb gemaakt. Geen kookboek nodig.

Onderzoekers ondersteunen me

Mocht je nog niet overtuigd zijn: onderzoekers zeggen ’t ook. Dit onderzoek, dat werd gepubliceerd door de American Psychological Association, laat zien dat mensen die foto’s nemen van gebeurtenissen in hun leven, hier vaak meer van genieten dan mensen die dit niet doen. En uit verschillende onderzoeken van Sean Corary en Morgan Poor blijkt dat je er meer zin in je eten van krijgt.

Leg ‘m wel weer netjes weg

Maar gebruik je telefoon alleen voor het maken van foto’s en leg ‘m daarna weg. Weer een ander onderzoek wijst namelijk uit dat hoe minder aandacht je voor je eten hebt, hoe zouter je eet. Dit komt doordat er zo minder aandacht over blijft voor het verwerken van andere prikkels van je zintuigen, waaronder smaak. En om die verzwakte smaakbeleving te compenseren ga je dus meer eten of de smaak van je eten versterken.

Hier moet ik nog even aan werken, hehe.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.