Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet: Dikke classic hamburger

Foto: Leonie ter Veld
     Gewoon wat een studentje ’s avonds eet: Dikke classic hamburger
Like Ondertussen.nl

Omdat burgers altijd het checken waard zijn.

Nodig voor 1 persoon:

– 1,5 steak tartaar
– 1 kleine ciabatta
– ½ ui
– 3 eetlepels spitskool
– 2 plakjes augurk
– Barbecuesaus
– Mayonaise
– Parmezaanse kaas

Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de spitskool een paar minuutjes zodat ’t wat glazig wordt en een beetje bruin. Leg dan apart. Bak in hetzelfde pannetje nu een halve ui glazig en bruin. Leg ook dat even opzij. Je koopt de steak tartaar per twee stuks en je gebruikt 1,5. Dus halveer er eentje en kneed dat vlees bij de ander, zodat je gewoon één grote burger krijgt, van steaktartaarvlees. Is lekker! Bak de burger in olijfolie in 4 minuten gaar; 2 minuten aan beide kanten.

Snij de ciabatta doormidden. Begin met de gebakken spitskool en leg daar twee slices augurk op. Doe daar een kwak mayo op en barbecuesaus. Daar leg je vervolgens de burger op met wat peper en daarop leg je de gebakken ui en wat parmzaanse kaas. Bovenste broodje er op en je burger is klaar! Serveer met rucola en groentefrites en een dot mayo. EETSE!

Meer inspiratie nodig?

Italiaanse hamburger met mozzarella, alfalfa, pesto en meer.
Vega kikkererwtenburger
Kipburger met honing-mosterdsaus

In samenwerking met

Gewoon Wat Een Studentje 's Avonds Eet

Op Gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl schrijft Leonie ter Veld iedere avond over haar avondeten. In 2013 ging haar blog viral over Facebook en sindsdien schrijft ze voor bijna 60.000 facebookfans, wat ertoe leidde dat ze in 2014 haar eigen kookboek uitbracht. Hoewel ze al lang geen student meer is, blijft ze met haar makkelijke avondmaaltjes menig student inspireren om van de diepvriespizza af te stappen en zelf eens iets klaar te maken. Verwacht makkelijke recepten met ingrediënten die je kent. Iedere dinsdag op Ondertussen.nl!
Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.