Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Dit festival gaat helemaal smartphone-vrij en offline voor de wetenschap

Foto: Pexels
     Dit festival gaat helemaal smartphone-vrij en offline voor de wetenschap
Like Ondertussen.nl

Het festivalseizoen is alweer van start gegaan. En met dit mooie weer doen we niets liever dan dansen in het gras (in de zon het liefst), met je vrienden én met je telefoon in je hand natuurlijk. Je moet tenslotte wel aan iedereen kunnen laten weten waar je bent en vooral hoe leuk je het daar hebt. Of niet? Festival de Beschaving in Utrecht pakt het anders aan en gaat dit jaar offline.

Lees ook: Dit vonden DGTL-gangers van het (alleen maar) vegetarische aanbod op het festival

Afgeplakte telefoons

Bij binnenkomst wordt je telefoon afgeplakt met een sticker. Het is dus wel de bedoeling dat je je telefoon meeneemt, maar niet gebruikt. Tijdens het festival zijn er sociale wetenschappers van de Universiteit Utrecht aanwezig die bekijken hoelang mensen het zonder telefoon kunnen volhouden. Mocht je de technologie al snel missen, dan kan je naar de ‘detoxruimte’, waar je alleen heen mag op vertoon van je afgeplakte smartphone, om hier in real life te Tinderen, Facebooken of om Candy Crush te spelen.

Lees ook: 5 antwoorden: wat is FOMO precies en wat doe je er tegen? 

Bow Evers, artistiek leider van het festival, vertelt:

Ik wilde FOMO, fear of missing out, gebruiken als lokkertje voor die area.

Mocht je je vrienden kwijt zijn geraakt, dan kan je elkaar weer meeten bij het offline meetingpoint. Maar gaat het je echt niet lukken om een hele dag door te brengen zonder telefoon, dan kan je de sticker laten verwijderen.

Ontwenningsverschijnselen

De wetenschappers doen onderzoek naar de ontwenningsverschijnselen die mensen vertonen. “Heel veel meer kan ik er niet over zeggen om het experiment niet te laten bederven”, vertelt Bow.

Lijkt het je wel wat om met dit experiment mee te doen? Zorg dan dat je erbij bent op 2 juli in de Botanische Tuinen in Utrecht.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.