Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

De punt is op social media aan het uitsterven, maar waarom?

Bruno Gomiero/Unsplash
     De punt is op social media aan het uitsterven, maar waarom?
Like Ondertussen.nl

We leven in een belangrijk jaar als het neerkomt op het gebruik van ‘punten’ in appjes of op social media. Want stel, je appt naar een vriend: “Sorry, maar ik kan niet meer komen vanavond”, dan kan je twee dingen terugkrijgen. We beginnen bij de eerste:

Ok!

Nou, best prima. Je bent er goed vanaf gekomen, jij kan met een gerust hart de hele avond in je bed stinken omdat je een beetje moe bent. Maar stel je vriend appt terug:

Ok.

Dan weet je dat je flink de sjaak bent. Je krijgt hartkloppingen, weet zeker dat de vriendschap (bijna) ten einde is en dat je echt iets goed te maken hebt.

De punt sterft uit

Als jij wel graag met interpunctie praat, heb ik slecht nieuws voor je: de punt sterft gewoon uit. David Crystal, taalkundige bij de Universiteit van Wales, beweert dat dit komt doordat we hem nauwelijks meer op de goede manier gebruiken en het daarom langzamerhand niet meer nodig is. Wij gebruiken geen punt meer om een zin te eindigen, maar om een emotie uit te drukken. Want wanneer een zin eindigt via WhatsApp, hebben we ondertussen toch wel door.

David is naar scholen gegaan om bij jongeren te checken hoe ze nou daadwerkelijk omgaan met interpunctie in berichtjes. Wat blijkt? De uitroeptekens zijn helemaal de shit!!!!!!!!!!!!!!

Maar ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik gebruik liever een punt.

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.