Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

De do’s en don’t’s van een festival: simpele festivaletiquette

Foto: Unsplash
     De do’s en don’t’s van een festival: simpele festivaletiquette
Like Ondertussen.nl

Deze man stond afgelopen weekend keihard te chillen op Jera on Air. Supervet natuurlijk, maar naast ons op de camping stond een grote groep Duitsers. Een luidruchtige, onaangename groep oosterburen die mij van mijn slaap en mijn geestelijke gezondheid beroofde. Toen realiseerde ik me eigenlijk pas hoe ontzettend belangrijk festivaletiquette is. Want als je een beetje rekening met elkaar houdt, wordt het feestje nog feestelijker.

Daarom hier wat do’s en don’t’s zodat jij niet zo wordt als die Duitsers.

Lees ook: Ben jij helemaal klaar met die commerciële festivals? Organiseer er gewoon zelf een

Don’t: overal je troep neergooien

Do: een vuilniszak pakken en daar gewoon alles ingooien

Het is zwaar irritant als je allerlei rotzooi moet ontwijken om überhaupt ergens te komen. Bovendien is het kut om op te ruimen voor al die lieve vrijwilligers die je weekend mogelijk maken. Kleine moeite om even gewoon in een vuilniszak te doen in plaats van op een willekeurige plek te gooien.

Don’t: om 7 uur ’s ochtends beginnen met muziek blazen

Do: de rest van de dag muziek draaien

Uiteindelijk ben je er voor muziek, dus muziek draaien op de camping is chill. Maar niet om 7 uur ’s ochtends, want dan is iedereen helemaal naar de ziekte omdat je pas om 4/5 uur kapot in je tentje ligt. Geef ons die paar uurtjes slaap zodat we er weer tegenaan kunnen.

Don’t: tentjes molesteren

Do: elkaars spullen respecteren

Hoe dronken je ook bent, het is nooit oké om op andermans tenten te vallen, iets er vanaf te pakken of wat dan ook. Laat andermans spullen gewoon met rust, oké?

Don’t: verwend doen

Do: aardig doen tegen vrijwilligers

Zoals ik al eerder zei, die mensen maken je weekend mogelijk. Doe dus gewoon megavriendelijk voor die mensen, zo vriendelijk dat het bijna eng wordt. Dat is leuker voor hen, leuker voor jou en leuker voor iedereen.

Don’t: gierig doen

Do: delen met anderen

Op een festival maak je een hoop nieuwe vrienden. En de makkelijkste manier is om langslopend volk om 3 uur ’s nachts een koekje aanbieden. Trust me. Sharing is caring.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen te bedenken, maar de vuistregel is: wees gewoon chill. Dan kom je al een heel eind. Maar eigenlijk wist je dat al wel natuurlijk ;-).

Lees ook: Dit festival gaat helemaal smartphone-vrij en offline voor de wetenschap

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.