Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Angie (26) was 10 jaar lang onverklaarbaar ziek, maar bleek al die tijd in rouw

Foto: Facebook/Humans of Dublin
     Angie (26) was 10 jaar lang onverklaarbaar ziek, maar bleek al die tijd in rouw
Like Ondertussen.nl

“Mijn tante was als een soort tweede moeder voor me”, vertelt de 26-jarige Angie aan Humans of Dublin. “Ze kwam elke dag over de vloer en ze was zo’n sterk persoon. Als iemand een probleem had, dan was ze daar.” Maar toen Angie elf jaar was, overleed haar tante na een lang ziekbed aan borstkanker. “Ik wilde niet huilen, want ik wilde niemand van streek maken. Ik kropte alles op.” Een paar maanden na de dood van haar tante begon de pijn en het overgeven bij Angie. Geen enkele arts kon haar vertellen wat er aan de hand was.

“Ik heb elke test gedaan”, vertelt ze. “Ze hebben me zelfs geopereerd en met een camera in mijn lichaam gekeken.” Meer dan tien jaar lang kon geen enkele arts vertellen wat het meisje mankeerde. En dat terwijl ze bijna niet meer naar school kon: ze lag drie van de zeven dagen in een week aan een stuk door te kotsen. Vanuit haar bed zag ze hoe klasgenoten opgroeiden, vriendjes kregen en naar feestjes gingen.

Rouw

Toen Angie begin twintig was, had ze zo’n ongezond gewicht dat de psycholoog haar laatste hoop was. “Ik at alleen nog maar droog brood en dronk water. Ik was eenzaam. Ik hoopte elke avond dat ik de volgende ochtend niet wakker zou worden, want ik wilde niet nog een dag pijn lijden en overgeven.” Maar na een paar gesprekken wist de psycholoog al wat er mis was: Angie had het verlies van haar tante nooit echt verwerkt.

Beter worden

Het meisje begon toen aan cognitieve gedragstherapie om de dood van haar tante te accepteren. Ook werd Angie gedwongen om een normaal eetpatroon aan te houden en leuke dingen te gaan doen, zodra het iets beter ging. Door die hulp is Angie na al die jaren eindelijk weer de oude. Ze doet nu vrijwilligerswerk voor een organisatie die anderen met zelfmoordpogingen en geestelijke gezondheid-issues helpt. “Ik heb mijn examens en een cursus over gezondheidszorg gedaan”, vertelt ze. “Dat laatste deed ik echt voor mezelf, om het menselijk lichaam beter te begrijpen.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.