Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Met deze 11 tips kan je helemaal zen en zonder zorgen je examens ingaan

Foto: Pexels
     Met deze 11 tips kan je helemaal zen en zonder zorgen je examens ingaan
Like Ondertussen.nl

De examens zijn weer in zicht. Waarschijnlijk probeer je al dagenlang de stof in je hoofd te krijgen maar blijven die laatste loodjes toch wel een beetje lastig (lees: lekker weer). Om toch nog je koppie te vullen met de juiste informatie hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Want tsja, leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel… 😉

1. Neem elk half uur een korte pauze

Verplicht jezelf om een half uur lang te bikkelen en ga daarna even 5 minuten wat anders doen. Haal wat drinken, loop even een blokje om of ren de trap op en af.

Foto:tumblr/4gifs

2. Maak aantekeningen in kleurtjes

Dit zorgt ervoor dat je visuele geheugen wordt getriggerd. Ook ziet het er (als je het goed doet) overzichterlijker uit.

3. Kijk films

Voor geschiedenis en aardrijkskunde zijn er vaak goede films en documentaires die een bepaald onderwerp wat duidelijker maken. Ook YouTube kan best nuttig zijn:

Foto:YouTube

4. Blokkeer afleidingsfactoren. Letterlijk

Kun je je niet focussen op je werk? SelfControl is een gratis app die je de toegang tot bepaalde websites ontzegt voor een bepaalde tijd. Handig!

Foto:selfcontrolapp.com

5. Maak een planning

Het lijkt misschien onmogelijk om 10 boeken in je hoofd te proppen. Maak daarom een planning zodat je een overzicht hebt en je minder geneigd bent om het leren uit te stellen.

Foto:nickelodeon

6. Doe de lichten aan

Studeren met fel licht verhoogt je productiviteit en zorgt ervoor dat je minder snel depressief wordt (want dat worden we allemaal tijdens het studeren). Probeer studieplekken met gedimd licht daarom te voorkomen.

Foto:tumblr/voglio-bene

7. Drink niet teveel caffeïne houdende dranken

Af en toe een kopje koffie is geen probleem, maar drink er niet teveel. Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam gestresster wordt en dit is iets wat je zeker niet kunt gebruiken tijdens het leren.

Foto:tumblr/sculptingmuscles

8. Houd je studieplek schoon en georganiseerd

Als je studieplek georganiseerd is zullen je hersenen dit ook zijn. Zorg ervoor dat er alleen spullen liggen die je nodig hebt en je bureau niet onnodig volstaat met prularia en vuile vaat.

Foto:tumblr/dashboardchat

9. Ga sporten

Healthy body, healthy mind. Ga af en toe een uurtje hardlopen of duik de sportschool in. Sporten verbetert het functioneren van je hersenen en is dus een goed excuus om een pauze te nemen.

Foto:thechive.com

10. Slaap genoeg

Meerdere studies tonen aan dat onvoldoende slaap je geheugen geen goed doet. Je hersens hebben rust nodig om al die nieuwe informatie op te slaan in je geheugen. Een nachtje doorhalen heeft geen zin als je de volgende dag niet meer weet wat je aan het leren was.

Foto:tumblr/hellomymoodis

11. Zet muziek aan

En dan niet de radio, maar rustige muziek. Het schijnt dat zachte achtergrondmuziek je productiviteit kan verhogen.

Foto:buzzfeed

Nu niet meer zeuren, hè. Want het belangrijkste van alles is natuurlijk: gewoon doen. Succes met leren allemaal!

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.