Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Nayla (19) kon schooldruk niet meer aan en deed wat iedereen wel zou willen

Foto: Flickr/SEWinds
     Nayla (19) kon schooldruk niet meer aan en deed wat iedereen wel zou willen
Like Ondertussen.nl

De 19-jarige Nayla Kidd woonde in New York, maar was na 11 mei spoorloos verdwenen. De politie nam haar verdwijning natuurlijk heel serieus. Er werd contact opgenomen met haar vrienden en familie en Nayla ging viraal. Vrienden en familie waren doodongerust en haar studiegenoten hingen flyers op door de stad.

Twee weken na haar verdwijning werd ze door de politie gezond en wel gevonden en vertelde ze dat ze een nieuwe start wilde maken. Ze zei: “Ik moest breken met mijn oude leven, de hoge druk en onredelijke verwachtingen.” Nayla schreef een open brief die op de Washington Post werd geplaatst, waarin ze uitlegde waarom ze zo plotseling verdween.

Van topstudente naar luilak

Twee jaar geleden werd de ijverige studente op Columbia University aangenomen. Het leek voor haar een logische stap, omdat ze altijd al goed was in scheikunde en zelfs de bijnaam ‘Sciene Girl’ had. “Het voelde alsof ik het gemaakt had. Voor mezelf, maar ook voor mijn vrienden en familie.”

Aangenomen worden op Columbia was voor mij de ultieme climax.

Toen de lessen eenmaal waren begonnen, merkte de studente toch dat er iets niet helemaal klopte. Ze schrijft: “Ik kwam op een verjaardag en voelde me ontzettend eenzaam en verveeld. Ik vond dat mijn medestudenten helemaal niet verwelkomend waren.” Tijdens haar eerste jaar begon ze te veranderen van topstudente naar luilak.

Door de onpersoonlijke sfeer voelde ik me niet gemotiveerd genoeg om genoeg aan mijn schoolwerk te doen.

“Ik slaagde met de hakken over de sloot, maar dat deed me helemaal niets. Ik was alleen maar blij dat het eindelijk zomer was.” In september moest Nayla met volle tegenzin weer aan de bak en ze merkte al snel dat haar motivatie opnieuw ver te zoeken was.

Omslag

Ze weet het nog vol te houden tot april en neemt dan een radicale beslissing: ze stopt met naar de lessen gaan, wist haar Facebookprofiel en sluit haar telefoon af. Begin mei zegt ze haar studentenkamer op, zonder haar huisgenoot hiervan op de hoogte te brengen. “Ik moest gewoon weg van mijn oude leven en alle hoge verwachtingen”, vertelt ze.

Ze verhuist naar een kamer in Williamsburg, Brooklyn. Al haar bezittingen had ze van te voren al verkocht en ze nam al haar gespaarde geld op om een nieuwe rekening te openen. Slechts een paar goede vrienden kregen haar nieuwe telefoonnummer, maar ook zij wisten niet waar Nayla heen was gegaan. “Het was niet normaal om zomaar met school te stoppen, maar ik had zelf ook niet verwacht dat het zo zou gaan.”

Nieuw leven

Voor Nayla voelde dit als een nieuw begin van haar leven, maar haar vrienden en familie hadden nog geen idee waar ze mee bezig was. De hashtag #FindingNayla was inmiddels trending geworden en iedereen maakte zich zorgen. Nayla zelf maakte hier niets van mee en pas toen na drie weken een paar agenten op haar stoep stonden, kwam ze voorzichtig uit haar cocon en nam ze contact op met haar moeder. Zij vertelt: “Toen ik eindelijk weer herenigd werd met mijn dochter, voelde het heel vreemd. Hoe kon ze me zo buitensluiten?!”

Ik ben niet boos, maar wel aan het herstellen van deze traumatische ervaring.

Nayla heeft haar academische droom opgegeven en focust zich nu op haar muziek-, schrijf- en modellencarrière. “Ik hield mezelf altijd voor dat ik me goed zou voelen bij een carrière in de academische wereld, maar nu wil ik het zelf vinden door middel van kunst. Ik stortte uiteindelijk in omdat ik het leven leidde dat ik dacht dat ik moest leiden, in plaats van het leven dat ik wílde leiden.”

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.