Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

Eindelijk een verklaring voor het mysterieuze geluid in het westen van Nederland

Foto: Flicker/phxcc
     Eindelijk een verklaring voor het mysterieuze geluid in het westen van Nederland
Like Ondertussen.nl

Update 15.30 uur:

We hebben eindelijk een verklaring voor het mysterieuze geluid dat zondagnacht in het westen van Nederland werd gehoord. Er werd gedacht dat het door buitenaardse wezens kwam, door Illuminati of dat het begin van een zombie apocalyps was begonnen (ikzelf verdenk de Illuminati nog steeds).

Geofysicus Lennart de Groot kwam met een duidelijke en vrij logische verklaring en noemt het “gewoon een natuurkundige verschijning”. Hoe dit dan werkt? Even goed opletten:

“’s Nachts koelt het aardoppervlak af en dat zorgt ervoor dat de temperatuurverdeling dan verandert. Geluid wordt op deze manier teruggebogen naar het aardoppervlak, waardoor geluid veel verder te horen is dan overdag.” Zo kan het zijn dat je een kerkklok hoort die je normaal gesproken helemaal niet zou kunnen horen.

Wat het mysterieuze geluid in het westen precies veroorzaakte, is nog niet bekend.

11.00 uur:
Mysterieus geluid in het westen van Nederland klinkt als het begin van een apocalyps

In het westen van Nederland is een geluid te horen dat klinkt als het begin van een horrorfilm. Of als het begin van een soort van zombie-apocalyps. Of als het werk van de illuminati. Het klinkt in ieder geval doodeng.

Trompetgeluid

Martijn uit Den Haag hoorde het geluid op zondagavond. Hij vertelt dat hij gewoon thuis op de bank zat en plotseling een vreemd geluid hoorde. “En nee, het was niet de wasmachine of zoiets. En mijn vriendin hoorde het ook.”

Het was net alsof je trompetten hoorde schallen.

Als hij zijn verhaal op Facebook zet, blijkt hij niet de enige te zijn die dit geluid gehoord heeft. Zowel in Bleiswijk als in Gouda zou het geluid te horen zijn geweest. En hoe freaky dit klonk, is te horen in deze video die in Gouda werd vastgelegd:

Het is niet de eerste keer dat dit soort geluiden worden gehoord. In de eerste week van dit jaar werden dezelfde soort geluiden namelijk ook gehoord in Marokko. Wetenschappers denken dat het geologisch fenomeen of een ultrasoon geluid is.

Geruchten

Op internet gaan natuurlijk veel geruchten rond. De een denk dat het te maken heeft met buitenaards leven, de ander heeft het over Haarp, een soort experimenten van het Amerikaanse leger die met frequenties de elektromagnetische beschermlaag die zich rond de aarde bevindt beïnvloeden. Ik denk zelf dat het meer iets te maken heeft met het werk van de illuminati.

Geofysicus Läslo Evers van het KNMI heeft de video’s aandachtig bekeken en vertelt: “Het is door veel mensen in een groot gebied gehoord en het gaat om een hoog geluid. Ik denk dat het vanuit een groot industrieel complex komt.”

“Maar”, zegt hij, “Het kan ook zijn dat het geluid van vliegtuigen afkomstig is. Om er echt achter te komen wat het is, zal het geluid opgemeten moeten worden. Dan kan je er precies achterkomen waar het vandaan komt.”

We zijn benieuwd of het geluid nog een keer te horen zal zijn in Nederland. Deze video uit 2012 laat in ieder geval zien dat het al veel vaker is gebeurd:

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.